Πρέβεζα : Η “Στροφή στο Μέλλον” δεν θα συμμετάσχει εφ’ εξής στις συνεδριάσεις των επιτροπών του Δήμου

Την μη συμμετοχή της στις συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας, ανακοίνωσε η παράταξη “Στροφή στο Μέλλον”, μετά τη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων των νόμων Θεοδωρικάκου.

Σε ανακοίνωση της η παράταξη αναφέρει:

“Δημοσιεύτηκε στις 2.12.2022, η απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων των νόμων Θεοδωρικάκου (ν. 4623/2019 και 4625/2019), του καλοκαιριού του 2019 που άλλαζαν τη σύνθεση των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής των ΟΤΑ, υπέρ της πλειοψηφίας και ταυτόχρονα μεταβίβαζαν σοβαρές αρμοδιότητες, που παραδοσιακά ασκούσαν τα Δημοτικά Συμβούλια, σε αυτές τις επιτροπές.

Η απόφαση αυτή αποτελεί για την παράταξή μας μια μεγάλη πολιτική δικαίωση, αφού το ΣτΕ με σαφή τρόπο αναγνωρίζει πως ο συγκεκριμένος νόμος είναι προδήλως αντιδημοκρατικός και αντισυνταγματικός και παραβιάζει εκ των υστέρων, κατάφωρα, την εκφρασθείσα βούληση των ψηφοφόρων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, όπως άλλωστε πολλές φορές έχουμε καταγγείλει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Η επίσημη ανακοίνωση – περίληψη της απόφασης του ΣτΕ δημιουργεί ένα νέο τοπίο στην αυτοδιοίκηση και είναι άμεσα εκτελεστή. 

Η παράταξή μας λοιπόν, με σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο και τη συνταγματική τάξη, δεν θα συμμετάσχει εφ’ εξής στις συνεδριάσεις των οργάνων αυτών, μέχρις ότου αποκατασταθεί η νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία τους. 

Έχοντας πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Πρέβεζας, καλούμε την Δημοτική Αρχή άμεσα να εναρμονίσει τις ενέργειές της με την απόφαση του ΣτΕ, και να μην προχωρήσει στην έκδοση αποφάσεων από τα εν λόγω όργανα, τα οποία με τη σημερινή τους σύσταση πάσχουν και υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν οι αποφάσεις τους, είτε κατόπιν προσφυγής, είτε κατόπιν άσκησης ελέγχου νομιμότητας.

Μέχρι την επαναφορά της συγκρότησης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας και της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου, σύμφωνα με τη θέληση των εκλογέων, όπως αυτή εκφράσθηκε στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 βάσει του νόμου ν. 4555/2018, καλούμε την Δημοτική Αρχή τα θέματα των επιτροπών αυτών  να παραπέμπονται προς λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, στην υιοθέτηση κοινής πολιτικής στάσης στις Επιτροπές του Δήμου, ώστε να ασκηθεί ισχυρή πίεση στην Δημοτική Αρχή, για να αναγκαστεί να ακολουθήσει το δρόμο της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης.”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Μενδώνη επιμένει για έργα στην Νικόπολη – Ευρεία συσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού

05/12/2023, 3:04 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Στην Πρέβεζα αν δεν έχεις λεφτά να πας σε γιατρό, πεθαίνεις”

05/12/2023, 8:36 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω”

28/11/2023, 8:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έρχεται Πρέβεζα για το Νοσοκομείο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

28/11/2023, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : “Είναι σαν μας θεωρούν Αλβανία εδώ…”

23/11/2023, 8:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για το τραγικό δυστύχημα στο Βαθύ

23/11/2023, 8:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» μοίρασε παραδοσιακά πολυσπόρια

23/11/2023, 8:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η Διάθεση Δωρεάν Ψηφιακής Υπογραφής σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

23/11/2023, 8:33 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites