Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το έργο αποκατάστασης των κρηπιδωμάτων στην παραλία της Πρέβεζας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των κρηπιδωμάτων στο υπόλοιπο τμήμα της παραλίας της Πρέβεζας, οι οποίες είχαν διακοπεί τη θερινή περίοδο προκειμένου να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της πόλης.
Η χρήση ιδιαίτερου εξοπλισμού διάτρησης που χρησιμοποιήθηκε στη 2η φάση του έργου αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των πολλών και μεγάλων σπηλαιώσεων που έχουν εντοπιστεί στο υποθαλάσσιο τμήμα της παραλίας.
Οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε ποσοστό 65% και κινούνται εντός χρονοδιαγράμματος με ορίζοντα ολοκλήρωσης την άνοιξη του 2023.
Το έργο προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ κατασκευάζεται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας και αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα καθιζήσεις και διαβρώσεις, ενώ περιλαμβάνει την εγκατάσταση deck πλάτους 1.20 μέτρων πάνω στο οποίο θα τοποθετηθούν pillars και δέστρες για τα ελλιμενισμένα σκάφη, πλακόστρωση, επιδαπέδιο φωτισμό, παγκάκια καθώς και υποδομές για όμβρια ύδατα και οπτικές ίνες ώστε να μη χρειαστεί να γίνουν πάλι εκσκαφές στην παραλία .
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία:
“Όπως είχαμε από την αρχή προγραμματίσει, το υπόλοιπο τμήμα αποκατάστασης κρηπιδωμάτων και ανάπλασης της παραλίας ξεκίνησε αμέσως μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου και προχωρά με εντατικούς ρυθμούς. Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση του έργου πριν την έναρξη του καλοκαιριού και η απόδοσή του στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στην παραλία αναβαθμίζοντάς την λειτουργικά και αισθητικά”.
πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω”

28/11/2023, 8:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έρχεται Πρέβεζα για το Νοσοκομείο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

28/11/2023, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : “Είναι σαν μας θεωρούν Αλβανία εδώ…”

23/11/2023, 8:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για το τραγικό δυστύχημα στο Βαθύ

23/11/2023, 8:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» μοίρασε παραδοσιακά πολυσπόρια

23/11/2023, 8:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η Διάθεση Δωρεάν Ψηφιακής Υπογραφής σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

23/11/2023, 8:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Sounds of Solidarity” για την Ημέρα της Μεσογείου 28 Νοεμβρίου 2023 με την Χορωδία Αρμονία και την πιανίστρια Ελεωνόρα Αποστολίδη

23/11/2023, 8:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

23/11/2023, 8:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites