Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το έργο αποκατάστασης των κρηπιδωμάτων στην παραλία της Πρέβεζας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των κρηπιδωμάτων στο υπόλοιπο τμήμα της παραλίας της Πρέβεζας, οι οποίες είχαν διακοπεί τη θερινή περίοδο προκειμένου να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της πόλης.
Η χρήση ιδιαίτερου εξοπλισμού διάτρησης που χρησιμοποιήθηκε στη 2η φάση του έργου αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των πολλών και μεγάλων σπηλαιώσεων που έχουν εντοπιστεί στο υποθαλάσσιο τμήμα της παραλίας.
Οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε ποσοστό 65% και κινούνται εντός χρονοδιαγράμματος με ορίζοντα ολοκλήρωσης την άνοιξη του 2023.
Το έργο προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ κατασκευάζεται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας και αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα καθιζήσεις και διαβρώσεις, ενώ περιλαμβάνει την εγκατάσταση deck πλάτους 1.20 μέτρων πάνω στο οποίο θα τοποθετηθούν pillars και δέστρες για τα ελλιμενισμένα σκάφη, πλακόστρωση, επιδαπέδιο φωτισμό, παγκάκια καθώς και υποδομές για όμβρια ύδατα και οπτικές ίνες ώστε να μη χρειαστεί να γίνουν πάλι εκσκαφές στην παραλία .
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία:
“Όπως είχαμε από την αρχή προγραμματίσει, το υπόλοιπο τμήμα αποκατάστασης κρηπιδωμάτων και ανάπλασης της παραλίας ξεκίνησε αμέσως μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου και προχωρά με εντατικούς ρυθμούς. Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση του έργου πριν την έναρξη του καλοκαιριού και η απόδοσή του στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στην παραλία αναβαθμίζοντάς την λειτουργικά και αισθητικά”.
πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν απο τον ανεμοστρόβιλο

02/02/2023, 10:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην “Ανάπτυξη Τώρα” του Γιώργου Νίτσα η Ελένη Φλουρή

02/02/2023, 10:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ΑΚΤΙΟ ΜΑΡΙΝΑ ζητά προσωπικό για πλήρη απασχόληση

02/02/2023, 10:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Θωμά Αϊδώνη

31/01/2023, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση ενημέρωσης στο Δήμο Πρέβεζας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος  2021-2027»

31/01/2023, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στη δημοπρασία του έργου “Διαμόρφωσης περιοχής Φόρου” προϋπολογισμού 1.080.000,00€ προχώρησε ο Δήμος

31/01/2023, 4:45 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites