Aπεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στην Πρέβεζα

Σε γενική απεργία, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στην Πρέβεζα προχώρησαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης ανατιμήσεων σε ενέργεια, προϊόντα και υπηρεσίες.
Με τη συμμετοχή να είναι στα συνήθη επίπεδα στο Εργατικό Κέντρο συγκεντρώθηκαν σωματεία της ΓΣΕΕ, ενώ στο παλιό ΚΤΕΛ πραγματοποιήθηκε η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Νωρίτερα προσυγκέντρωση στην ΔΟΥ Πρέβεζας πραγματοποίησαν ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας, η Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Ν. Πρέβεζας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΤΕΛ – Οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων Πρέβεζας, το Σωματείο εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό Πρέβεζας, το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας και ο Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών. Κείμενο με τα αιτήματα του κλάδου τους στον προϊστάμενο της ΔΟΥ έδωσαν μέλη του Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας κ. Χρήστος Δημόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “οι εργαζόμενοι, μαζί με τα συνδικάτα, δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια, που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια. Πρέπει και επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας, μετά τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους, αλλά και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης”. Την συγκέντρωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πάνος Λελοβίτης και του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ματθαίος Φιλιππούσης όπου ανέφεραν μεταξύ άλλων πως οι εκπαιδευτικοί δεν αντέχουν το αυξανόμενο κόστος ζωής και χρειάζονται καλύτερες αμοιβές, αλλά και λύσεις για την εύρεση διαβίωσης.
Στη συγκέντρωση στο παλιό ΚΤΕΛ τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι η απεργία δίνει το έναυσμα για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα και πιο αποφασιστικής πάλη για τα αιτήματα τους Αιτήματα που απαντάνε στις σύγχρονες ανάγκες μας, για σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού, κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Μετά τους χαιρετισμούς από εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων ακολούθησε πορεία με τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας.
Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites