ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ : Συγκέντρωση για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

 Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους και τα μέλη του να παρεβρεθούν μαζικά στη συγκέντρωση των σωματείων, τιμώντας την 49η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει:

  “Η αγωνιστική παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην ανοιχτή φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική δικτατορία και η συνεπής αλύγιστη στάση χιλιάδων εργαζομένων, νέων,  γυναικών στις εξορίες, στα μπουντρούμια των φυλακών και στα βασανιστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, παραμένουν οδηγός και έμπνευση για το δικό μας καθημερινό βηματισμό.

  Τιμάμε τη λαϊκή εξέγερση στα πρόσωπα όλων των εργατών και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που πανελλαδικά αλλά και στο νομό μας μέσα από τις γραμμές των συνδικάτων συμμετέχουν στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, στις απεργίες, σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία ενάντια στο κύμα ακρίβειας που πνίγει το λαϊκό εισόδημα, που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

   Το περιεχόμενο και το μήνυμα της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου που ανέδειξε την αναγκαιότητα αλλά και αποτελεσματικότητα της οργανωμένης και συλλογικής δράσης εργατών, εργαζόμενων, φοιτητών, μαθητών παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ. Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου και το σύνθημα: «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» που ηχούσε στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς την περίοδο της χούντας παραμένουν επίκαιρα, προσαρμοσμένα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που ζούν οι εργαζόμενοι.

   Το «Πολυτεχνείο» μας καλεί να διαδηλώσουμε ενάντια στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ουκρανία, απέναντι στα ιμπεριαλιστικά μπλοκ. ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία, που δολοφονούν αμάχους, σπέρνουν προσφυγιά και σκορπούν φτώχεια και πείνα σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα το αίτημα για απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και από τον πόλεμο που εξελίσσεται αμείωτα με εξάρσεις και υφέσεις.

   Να σταματήσει η παροχή «γης και ύδατος» στους εκμεταλλευτές μας και στις πολεμικές μηχανές τους, που μετατρέπουν τις υποδομές της χώρας, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια σε «ορμητήρια πολέμου» αλλά και πιθανούς στόχους.

   Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

   Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή και πάλη ταξική.

  Η απεργία στις 9 Νοέμβρη απέδειξε ότι ο εργαζόμενος λαός μπορεί να έρθει στο προσκήνιο, η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων πανελλαδικά δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση της ΝΔ στο διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις, για φθηνό ρεύμα και τρόφιμα. Οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα απέδειξαν για ακόμη μια φορά και σε αυτή την απεργιακή μάχη και στο σύνολο των καθημερινών αγώνων ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα και τα καλάθια της ντροπής, με Voucher και Pass που είναι δικά μας λεφτά ούτως ή άλλως, με τα επιδόματα-κοροιδία των επιχειρηματικών ομίλων. Δε δεχόμαστε να πληρώνουμε το λογαριασμό της ενέργειας από τις «πράσινες» μπίζνες τους.Δεν αναμένουμε παλιούς και επίδοξους, νέους σωτήρες τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ για να μας σώσουν μέσω της κυβερνητικής εναλλαγής.Οι αστικές κυβερνήσεις τόσα χρόνια διαδέχονται η μία την άλλη,αλλά η αντεργατική πολιτική παραμένει σε βάρος μας.

  Σήμερα απέναντι σε ένα σύστημα που σαπίζει και δείχνει με τραγικό τρόπο τα απάνθρωπα όρια που βάζει παρά τα απίστευτα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που πληθαίνουν γύρω μας, απέναντι στην πολιτική που σπέρνει πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά, μοναδική διέξοδος είναι ο συνεχής, συνεπής ταξικός αγώνας αντίστασης και αντεπίθεσης, η οργάνωσή μας, η διεκδικητική πάλη σε χώρους δουλειάς. 

   Είναι ο αγώνας που θα στοχεύει στο κέντρο τον ταξικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό τους προσωπικό, ο αγώνας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

  Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς της αντιδικτατορικής πάλης και τους αγώνες τους!”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites