Αυξημένη κατά 160% η φετινή τουριστική κίνηση στην Πρέβεζα

Αύξηση 160% κατέγραψε φέτος η τουριστική κίνηση στην Πρέβεζα έναντι του 2019, επισήμανε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, υπεύθυνος Τουρισμού, Λεωνίδας Αργυρός, στην τοποθέτησή του στο 3ο Forum «Τουρισμός – Real Estate – Μεταφορές & Υποδομές σε Ελλάδα και Ν/Α Ευρώπη». Το φόρουμ, συνδιοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος, με τον δήμο Πρέβεζας και το Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, ενώ η υλοποίησή του εντάσσεται στο πλαίσιο της πραγματοποίησης των διεθνών εκθέσεων Philoxenia-Hotelia της ΔΕΘ-Helexpo.

Ο κ. Αργυρός σημείωσε ότι το 2020, περίοδο της πανδημίας με αυξημένα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, η Πρέβεζα κατέγραψε μέση πληρότητα της τάξης του 65%, όταν άλλοι προορισμοί στο εξωτερικό παρουσίαζαν 15% και η Πορτογαλία «πανηγύριζε» το 18% που είχε πετύχει.

«Πριν λίγα χρόνια θα σας έλεγα ότι η Πρέβεζα είναι το κρυφό διαμάντι της Ελλάδας, αλλά σήμερα και παρά την πανδημία του κορονοϊού, σας διαβεβαιώνω ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά πλέον η περιοχή είναι γνωστή παγκοσμίως», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε εξίσου δυναμικά το έργο μας».

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι ο δήμος Πρέβεζας, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός νησιού, ωστόσο δεν διαθέτει κανένα από τα αρνητικά του, υλοποίησε το 2020 καμπάνια ενημέρωσης για την ασφάλεια στην περιοχή. Ο τουρισμός, όπως πρόσθεσε, «δεν ενδείκνυται για μεγαλοψυχίες και καλοσύνες», αφού πρόκειται για έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς τομείς. Σημείωσε ακόμη ότι στην περιοχή, παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε επίπεδο έργων υποδομών, υπάρχουν ακόμη ανάγκες σε ό,τι αφορά τις οδικές αρτηρίες.

Η Πρέβεζα και οι αεροπορικές συνδέσεις με εξωτερικό

Σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις ο κ. Αργυρός ανέφερε ότι έχει κατατεθεί πρόταση στη Fraport για τη σύνδεση του διεθνούς αεροδρομίου Ακτίου με την Σερβία και γνωστοποίησε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να γίνει αυτό πραγματικότητα, με τη συνδρομή και του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδος. Ανέφερε επίσης ότι το αεροδρόμιο του Ακτίου καταγράφει ετήσια αύξηση 10% και φέτος ανήλθαν σε 1 εκατ. οι εκκινήσεις με 48 ευρωπαϊκούς προορισμούς. Ανακοίνωσε τέλος ότι στη δημοτική μαρίνα του δήμου Πρέβεζας έδεσαν φέτος 5.800 πλοία.

«Αναμένουμε και προσπαθούμε για σημαντική αύξηση του συνεδριακού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα και ελπίζουμε στην βοήθεια των Βαλκάνιων», επισήμανε από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος της Voyager Travel & Congress, Πάτρα Γκάτζιου, λέγοντας ότι η αύξηση των απευθείας πτήσεων με περισσότερους προορισμούς θα συντελούσε σημαντικά στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Η σημασία του οδικού τουρισμού

Η ίδια παρατήρησε ότι η Βόρεια Ελλάδα στηρίζει την τουριστική της ανάπτυξη στον οδικό τουρισμό από τις Βαλκανικές χώρες, που υπολογίζεται στο 1/3 του συνόλου που υποδέχεται η χώρα μας, βάσει στοιχείων του 2019, με τους ταξιδιώτες να ανέρχονται σε 10 εκατομμύρια. Όμως, όπως πρόσθεσε, το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό, αφού όπως εξήγησε «λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της μεγάλης ενεργειακής κρίσης οι εισερχόμενοι τουρίστες στην Ελλάδα οδικώς, θα είναι λιγότεροι». «Για τη φετινή σεζόν, ο οδικός τουρισμός είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό», επισήμανε, σημειώνοντας ότι αυτή τη θέση εκφράζουν και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

«Τι θα σήμαινε η απώλεια οδικού τουρισμού για την Ελλάδα;», διερωτήθηκε η ίδια και είπε ότι οι βασικοί επισκέπτες της χώρας μας οδικώς είναι από Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία, Τουρκία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία, «οι οποίοι το 2019 πραγματοποίησαν στην Ελλάδα 1,8 εκατ. διανυκτερεύσεις, ξοδεύοντας στη χώρα μας περισσότερα από 38 εκατ. ευρώ και συνεισφέροντας περίπου στο 10% των συνολικών εσόδων της Ελλάδας από τον τουρισμό».

«Τους θέλουμε τους Βαλκάνιους τουρίστες στην Ελλάδα και προσδοκούμε στην έλευσή τους», κατέληξε κρούοντας το κώδωνα του κινδύνου για το ότι το 2021 καταγράφηκε πτώση 67,5% στις διεθνείς οδικές αφίξεις και 63% πτώση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις. «Τη μεγαλύτερη μείωση οδικών αφίξεων εμφάνισαν οι Βούλγαροι επισκέπτες, κατά 2,8 εκατ. τουρίστες λιγότεροι σε σχέση με το 2019», ανέφερε και πρόσθεσε ότι πέρυσι σημαντικά μειωμένες ήταν και οι αφίξεις από τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Πρεσβύτερος Παναγιώτης Καρατάσιος, Ιερέας και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχάγγελου Γαβριήλ – Ζέμουν, Βελιγράδι – Σερβία, απηύθυνε κάλεσμα στους ταξιδιώτες προκειμένου να επισκεφτούν το ναό και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς & Ιθάκης, ‘Αγγελος Θεοδωρακάτος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η αεροπορική κίνηση στο αεροδρόμιο εμφάνισε αύξηση 15%.

Πηγή: powergame.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites