Πρέβεζα : Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη τα ιατρικά βιβλία του αείμνηστου γιατρού Γιάννη Γεωργίου

Ο Δήμος Πρέβεζας και η Δημοτική του Βιβλιοθήκη ευχαριστούν θερμά την κα Τζούλη Γεωργίου για την πρωτοβουλία της να προσφέρει στη Βιβλιοθήκη μας, μια σειρά (περίπου 200) εξαιρετικών επιστημονικών συγγραμμάτων διαφόρων ειδικοτήτων ιατρικού ενδιαφέροντος, της Ιατρικής Βιβλιοθήκης του αείμνηστου ιατρού και συζύγου της Ιωάννη Γεωργίου. 

   Επίσης ευχαριστεί τον Ροταριανό Όμιλο Πρέβεζας και τον πρόεδρό του Άρη Ζάχο, για την πρωτοβουλία τους να καταγράψουν και να παραδώσουν στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη τα βιβλία της δωρεάς, τα οποία θα καλύψουν ένα σημαντικό κενό της συλλογής των βιβλίων με ιατρικό ενδιαφέρον και τα οποία θεωρούμε ότι θα αποτελέσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα και αξιόλογη βιβλιογραφική πηγή κυρίως για φοιτητές και ιατρικό προσωπικό.

   Η Παραλαβή των βιβλίων της δωρεάς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης. Τα βιβλία παρέδωσε εκ μέρους της κας Τζούλης Γεωργίου και του Ροταριανού Ομίλου Πρέβεζας ο πρόεδρός του κ. Άρης Ζάχος και παρελήφθησαν εκ μέρους του Δήμου Πρέβεζας από τον κ. Λεωνίδα Αργυρό (Πρόεδρο Δ.Σ. Πρέβεζας και αρμόδιο για θέματα Δημοτικής Βιβλιοθήκης).  

Ο κ. Ζάχος κατά την παράδοση των βιβλίων μεταξύ των άλλων ανέφερε τα εξής:

   «…Ο Ιωάννης Γεωργίου απεβίωσε ενώ είχε ήδη εκλεγεί ως εισερχόμενος Πρόεδρος του Ομίλου μας για την τρέχουσα περίοδο 2022-23. Για αυτό τον λόγο βρισκόμαστε σήμερα εδώ εμείς οι Ροταριανοί της Πρέβεζας, δηλαδή ως συνεχιστές της δικής του φιλοπρόοδης δράσεως. Όμως όχι μόνο για αυτό! Ταυτοχρόνως, με την παρουσία μας εδώ και με την προσφορά μας υλοποιούμε την άκρως ευγενή επιθυμία της συζύγου του εκλιπόντος και Ροταριανής Συναδέλφου μας, της Τζούλης Γεωργίου, με την οποία από κοινού αποφασίσαμε να εκχωρηθεί η πλουσιότατη Ιατρική Βιβλιοθήκη του εκλιπόντος στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της αγαπημένης γενέτειράς του, έτσι ώστε, η Γνώση μέσω αυτής να είναι εφεξής διαθέσιμη στο Κοινό της περιοχής μας…».

   Εκ μέρους του Δήμου Πρέβεζας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ο κ. Αργυρός ανέφερε μεταξύ των άλλων:

«Με την ιδιότητά μου ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, ως  υπεύθυνος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ως γραμματέας του Ρ.Ο.Π. αλλά και ως ο πιο παλιός και στενός φίλος του εκλιπόντος Ιωάννη Γεωργίου, αποδέχομαι την δωρεά της Ιατρικής Βιβλιοθήκης του, από την σύζυγό του κα Τζούλη Γεωργίου για τον εμπλουτισμό της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης στην μνήμη του. Επίσης ευχαριστούμε τον Ροταριανό Όμιλο Πρέβεζας για την συνεισφορά του και τις ενέργειές του για να γίνει πράξη η δωρεά αυτή και ελπίζουμε  να στη συνέχιση της στήριξής του στη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη …».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Μενδώνη επιμένει για έργα στην Νικόπολη – Ευρεία συσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού

05/12/2023, 3:04 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Στην Πρέβεζα αν δεν έχεις λεφτά να πας σε γιατρό, πεθαίνεις”

05/12/2023, 8:36 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω”

28/11/2023, 8:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έρχεται Πρέβεζα για το Νοσοκομείο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

28/11/2023, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : “Είναι σαν μας θεωρούν Αλβανία εδώ…”

23/11/2023, 8:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για το τραγικό δυστύχημα στο Βαθύ

23/11/2023, 8:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» μοίρασε παραδοσιακά πολυσπόρια

23/11/2023, 8:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η Διάθεση Δωρεάν Ψηφιακής Υπογραφής σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

23/11/2023, 8:33 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites