Οι δυνατότητες αξιοποίησης των Ιαματικών Πηγών Πρέβεζας θα παρουσιαστούν σε ενημερωτική ημερίδα του Υπουργείου Τουρισμού

Οι δυνατότητες αξιοποίησης των ιαματικών πηγών στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας και Αλβανίας, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού των δύο περιοχών και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, θα παρουσιαστούν στην ενημερωτική ημερίδα του Υπουργείου Τουρισμού, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου Περάματος Ιωαννίνων. Το έργο με τίτλο “Alternative Tourism” και ακρωνύμιο “ALΤTOUR” υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg IPA CBC Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 και οι περιοχές των ιαματικών πόρων που έχουν επιλεγεί από το εταιρικό σχήμα για να αναδειχθούν είναι, στην Ελλάδα ο Δήμος Άργους Ορεστικού (Ιαματικός Φυσικός Πόρος Αμμουδάρας), Δήμος Κόνιτσας (Ιαματικός Φυσικός Πόρος Αμάραντου), Δήμος Πρεβέζης (Ιαματικός Φυσικός Πόρος Πρεβέζης), Δήμος Αμυνταίου (Ιαματικός Φυσικός Πόρος Ξινού Νερού) και στην Αλβανία, οι Ιαματικές Πηγές Σαρανταπόρου (Βρωνόμερι – Leskovik) και η Θερμή Ιαματική Πηγή Μπέντζα.

Στην ημερίδα θα προβληθούν η εξέλιξη του έργου, η διαδικτυακή πύλη που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο αυτού, καθώς και τα οφέλη του ιαματικού τουρισμού για τις τοπικές κοινωνίες. Το έργο στοχεύει στην ενίσχυση και βιωσιμότητα του ιαματικού τουρισμού με την προώθηση των ιαματικών φυσικών πηγών Ελλάδας-Αλβανίας. Συγκεκριμένα, το «ALTTOUR» φιλοδοξεί να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που σχετίζονται με πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους, συμπεριλαμβάνοντάς τα σε πακέτα «τουριστικών διαδρομών».
Στη εκδήλωση, θα συμμετάσχουν οι Μάρκος Δανάς, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Μαρία Παγώνη, αν. Προϊσταμένη Τμήματος Ειδικών Μορφών Τουρισμού, Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Υπουργείο Τουρισμού, Καλλιόπη Τέσια, Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ‘Έργων Περιφέρειας Ηπείρου και Λίλα Ιωσήφ, στέλεχος του Τμήματος Παρακολούθησης Προγραμμάτων Ε.Ε., Διεύθυνση Έρευνας, Υπουργείο Τουρισμού.
Λίγα λόγια για το έργο
Σκοπός του έργου “ALΤTOUR” είναι η ενίσχυση του ιαματικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Αλβανίας και η ενσωμάτωση των ιαματικών πόρων της περιοχής εφαρμογής στο ευρύτερο πλαίσιο των υφιστάμενων συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών όπου αυτοί βρίσκονται, ώστε να ενταχθούν στα πακέτα εκδρομικών διαδρομών. Εταίροι του έργου είναι το Υπουργείο Τουρισμού και Περιβάλλοντος Αλβανίας, το Υπουργείο Τουρισμού Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και το Sustainable Environment Albania (SEA). Tο έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω”

28/11/2023, 8:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έρχεται Πρέβεζα για το Νοσοκομείο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

28/11/2023, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : “Είναι σαν μας θεωρούν Αλβανία εδώ…”

23/11/2023, 8:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για το τραγικό δυστύχημα στο Βαθύ

23/11/2023, 8:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» μοίρασε παραδοσιακά πολυσπόρια

23/11/2023, 8:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η Διάθεση Δωρεάν Ψηφιακής Υπογραφής σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

23/11/2023, 8:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Sounds of Solidarity” για την Ημέρα της Μεσογείου 28 Νοεμβρίου 2023 με την Χορωδία Αρμονία και την πιανίστρια Ελεωνόρα Αποστολίδη

23/11/2023, 8:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

23/11/2023, 8:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites