Η Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας γιορτάζει την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικου θηλασμου

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικου θηλασμου (World Breastfeeding Week), καθιερώθηκε το 1992 από την διεθνή κοινότητα. Στην Ελλάδα γιορτάζεται από 1 έως 7 Νοεμβριου, αρχής γενομένης από το 1996.

   Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2022 επικεντρώνεται στην ενίσχυση της ικανότητας των φορέων που πρέπει να προστατεύουν, να προωθούν και να υποστηρίζουν τον Μητρικό Θηλασμό σε διάφορα επίπεδα της κοινωνίας.

   Η εκστρατεία της WABA (World Alliance for Breastfeeding Action) το 2022 είναι:  Προάγουμε τον Μητρικό Θηλασμό “Εκπαίδευση και Υποστήριξη” και έχει ως στόχο να ενημερώσει, να εδραιώσει, να εμπλέξει και να κινητοποιήσει  τον Μητρικό Θηλασμό.

   Η καλύτερη αρχή της μητρότητας είναι ο θηλασμός. Το προσωπικό της μαιευτικής και παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν. Πρεβεζας είναι  κατάλληλα εκπαιδευμένο στην υποστήριξη και στην προώθηση του μητρικού θηλασμου. Στέκεται στο πλευρό όλων των νέων γονέων, ώστε να τους υποστηρίξει και να τους καθοδηγήσει στον νέο τους ρόλο.

   Το Γενικό Νοσοκομείο Πρεβεζας έχει λάβει την πιστοποίηση ως φιλικό προς τα βρέφη νοσοκομείο. Ο κυριότερος στόχος  ενός Φιλικου προς τα Βρέφη Νοσοκομείου είναι η ανάπτυξη μιας δυνατής σχέσης μεταξύ μητέρα και νεογνού, καθώς και η ενίσχυση της μέσω του μητρικού θηλασμου. Άλλωστε έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι το μητρικό γάλα αποτελεί την ιδανική τροφή και τον ακρογωνιαίο λίθο για την υγιή σωματική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού.

    

   Με αφορμή τον εορτασμό Της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλες τις έγκυες γυναίκες ότι στο Γ. Ν Πρέβεζας πραγματοποιούνται μαθήματα προετοιμασίας για την γονεικοτητα, τον τοκετό και τον θηλασμό, τα οποία διενεργούνται κάθε Τρίτη πρωί (κατόπιν συνεννόησης με τις μαίες της μαιευτικής κλινικής).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2682361282.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στελέχη του Πολυδύναμου Κέντρου Πρέβεζας του ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησαν συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης της πόλης

01/12/2022, 6:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Οι 8 περιοχές που γίνει προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Κυριακή

01/12/2022, 4:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Koινή ενημερωτική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΑΙDS στην Πρέβεζα

01/12/2022, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πολιτική λύση για την απομάκρυνση του αμιάντου από τα σπίτια του Ωρωπού αναζητά ο Δήμος

01/12/2022, 4:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργεί η ΔΟΥ στις 15 Δεκεμβρίου

01/12/2022, 4:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με το νέο Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” συναντήθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

01/12/2022, 4:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites