Μαθητές από σχολεία πέντε χωρών συναντήθηκαν στην Πρέβεζα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα Erasmus+

Το επιστέγασμα της τριετούς δράσης του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας με σχολεία από την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, την Ιταλία και την Κροατία παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία αντιπροσωπείες των σχολείων στο Κέντρο Διαδραστικής Ερμηνείας του Αμβρακικού Κόλπου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης κοιλάδας του Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και περιελάμβανε την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ / ETwinning με τον τίτλο ‘Eco Herit@ge matters’ ( 2019-2022) .
Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία “ξεναγηθούν” μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του Κέντρου στον Αμβρακικό Κόλπο και να γνωρίσουν το μοναδικό οικοσύστημα της περιοχής.
Παράλληλα με τις υπόλοιπες παρουσιάσεις δόθηκαν οι ετικέτες ποιότητας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τα 2 eTwiinning έργα που υλοποιήθηκαν κατά τη σχολική χρονιά 2021-22 και οι έπαινοι συμμετοχής για τη Γαλλοφωνία 2022 .
Μεταξύ άλλων την εκδήλωση παρακολούθησαν ο βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός, ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κουμπής , περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φανή Μπισκανάκη και άλλοι φορείς.
Η διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας Βαρβάρα Ζαντραβέλλη ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην υλοποίηση αλλά και την παρουσίαση του προγράμματος και ιδιαίτερα εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και τους Στράτο Φλούδα κα Πέτρο Καραγεώργο από τη Μονάδα Διαχείρισης Κοιλάδας Αχελώου-Αμβρακικού Κόλπου και τον Βαγγέλη Παυλίδη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας .
πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites