“Πρέπει η Πρέβεζα να βρει την Υγεία της” – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για τα “εντέλλεσθε” οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

Τη κυβέρνηση και την πολιτική της στο χώρο της Υγείας για τις ελλείψεις προσωπικού στο ΕΣΥ κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου εργαζομένων σε δήλωση τους μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε την Πέμπτη το μεσημέρι με τη συμμετοχή των γιατρών του Νοσοκομείου.

Τόσο ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ) Κώστας Κύρλας όσο και το μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΗ Δημήτρης Παχατουρίδης αναφέρθηκαν στα οξυμένα όπως τα χαρακτήρισαν προβλήματα του νοσοκομείου Πρέβεζας με τα συνεχόμενα εντέλλεσθε και τις παρατεταμένες εφημερίες και μετέφεραν την απόφαση των εργαζομένων να μην αφήσουν να διαλυθεί το δημόσιο και δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας.
“Πρέπει η Πρέβεζα να βρει την Υγεία της” είπε ο κ. Παχατουρίδης και εξήγησε ότι αφορμή για τη συνάντηση στην Πρέβεζα ήταν όλα όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο όπως “εντέλλεσθε” σε συναδέλφους που βρίσκονται σε άδεια.
Η πρώτη αντίδραση των Νοσοκομειακών γιατρών θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου με την πανυγειονομική απεργία και στη συνέχεια στις 7 Νοεμβρίου με την πανελλαδική απεργία.
Στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου της Πρέβεζας αναφέρθηκε και ο Κώστας Κύρλας και σημείωσε ότι στη γενική συνέλευση περιγράψαμε τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε τμήμα, αναφερθήκαμε με διεξοδικό τρόπο στις αιτίες τις οποίες προκαλούν αυτά τα προβλήματα στη στελέχωση, στα προβλήματα υπερεφημέρευσης και στα συνεχόμενα “εντέλλεσθε”
“Όλο αυτό το σκηνικό δημιουργεί μια έκρυθμη κατάσταση, την οποία ως γιατροί μέσα από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας την αναδείξαμε στη διοίκηση του Νοσοκομείου” συνέχισε ο κ. Κύρλας και σημείωσε τέλος ότι στη γενική συνέλευση πάρθηκε απόφαση να γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εκλογές ώστε να εκλεχθεί τριμελής επιτροπή ιατρών Νοσοκομείου που θα υπάγεται στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου και το οποίο θα μπορεί άμεσα να παρεμβαίνει και να αναδεικνύει τα προβλήματα του ιατρικού σώματος στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας.
Πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites