Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την απελευθέρωση του Φαναρίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Καναλλάκι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση του Φαναρίου από τους Οθωμανούς  στις 21 Οκτωβρίου 1912. Ο Δήμος Πάργας για πρώτη φορά πραγματοποίησε τοπικές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους αγώνες των προγόνων που οδήγησαν στην απελευθέρωση.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πλατείας Καναλλακίου από τον Δήμαρχο Πάργας Νίκο Ζαχαριά, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καναλλακίου Ιωάννη Δήμα, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας Κώστα Σωτηρίου, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αντώνιο Νάστα, τον Φώτιο Τριάντη εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Γεώργιο Στύλιο από το Πυροσβεστικό Σώμα, τον Διευθυντή του ΓΕΛ Καναλλακίου Αθανάσιο Γεωργατσέλη, τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Καναλλακίου Δημήτριο Κασκάνη, την Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Καναλλακίου – Αντιπρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας Ελένη Κολιοφώτη και τον Διευθυντή του Δημοτικού Μεσοποτάμου Αθανάσιο Παππά. Ακολούθησε στο Δημαρχείο η αποκάλυψη αναμνηστικής πλάκας και χαιρετισμοί του Δημάρχου Πάργας και του Προέδρου της Κοινότητας Καναλλακίου.

Στην συνέχεια στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στην Ελευθερία, από την φιλόλογο-συγγραφέα Αλίκη Νάση που εξέθεσε την συμβολή των Κρητών εθελοντών στην απελευθέρωση της περιοχής. Ακολούθησε η ομιλία του φιλολόγου και συγγραφέα Γρηγόρη Ζάκα που παρουσίασε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή και  οδήγησαν στην πλήρη απελευθέρωση της Ηπείρου. Η συντονίστρια της εκδήλωσης φιλόλογος Ελένα Καούρη ανέπτυξε με την σειρά της το ιστορικό υπόβαθρο στο οποίο εξελίχτηκε ο αγώνας για την απελευθέρωση του τόπου.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους και οι  Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μάρκου, Δημήτρης Μπούσιος και Βασίλης Γκίζας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Πάργας Μιχάλης Χαλικιάς, η Δημότική Σύμβουλος Φρόσω Κοντοδήμα, πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πάργας και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites