Η “Θυσία” στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας στην Πρέβεζα

Το ενδιαφέρον μέσων πανελλαδικής εμβέλειας έχει κερδίσει η ταινία του Μπάμπη Τσόκα “Θυσία”, τα γυρίσματα της οποίας διεξήχθησαν στο μεγαλύτερο μέρος τους στην Πρέβεζα, με πλήθος εθελοντών ηθοποιών από την πόλη.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο μυθιστόρημα “Το ρολόι μέσα στο σύννεφο” του Πρεβεζάνου Δικηγόρου και Συγγραφέα, Απόστολου Τάσση και είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα από αφήγηση του Μπάμπη Τσόκα.

Η ταινία αναφέρεται σε όλο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και περιγράφει μέσα από πραγματικές εικόνες τον βομβαρδισμό της Πρέβεζας το 1940, μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας που ζούσε το 1912 που αρχίζει (η ταινία) μέχρι και σήμερα.

Τις τελευταίες ημέρες ιστοσελίδες από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και το site της εφημερίδας Παραπολιτικά, φιλοξενούν αφιερώματα και κάνουν εκτενείς αναφορές στην ταινία, τα γυρίσματα της οποίας ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο περίπου και σύντομα θα ολοκληρωθούν.

Στην ταινία εκτός από Πρεβεζάνους ερασιτέχνες ηθοποιούς, συμμετέχουν και ηθοποιοί με συμμετοχή τους σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές με μεγάλη τηλεθέαση. Ανάμεσα τους ο δικηγόρος και ηθοποιός, Νίκος Λαϊνόπουλος ο οποίος έχει παίξει στις «Άγριες Μέλισσες» ενώ το επόμενο διάστημα θα τον δούμε στον «ΣΑΣΜΟ» του Alpha. Ο γνωστός μίμος και ηθοποιός, Διονύσης Ζάχος που ενσαρκώνει την Ροζίνα, διάσημη εταίρα της Πρέβεζας. Επίσης, πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Χρήστος Ζερίτης, Μυρτω Καμβυσιδη, Περικλή Σταύρου, Δώρα Μπαλλα και Κωνσταντίνος Γκρουμπας.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνθέτης Γιάννης Γλέζος παραχώρησε δωρεάν τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιού “ΠΡΕΒΕΖΑ” για τις ανάγκες της ταινίας.

Φωτο Mixalis Giolmas


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites