Από το Ζάλογγο ως τη Μικρά Ασία- Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Ιερό Βράχο και την Καμαρίνα

Ένα νοερό ταξίδι από το Ζάλογγο ως τη Μικρά Ασία αποτέλεσε η εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργάνωσαν το πρωί της Κυριακής , στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου και την πλατεία της Καμαρίνας ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες Καμαρίνας, Ωρωπού και Κρυοπηγής.
Στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου ,τόπο θυσίας των Σουλιωτισσών τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν ομιλίες, χαιρετισμοί και κατάθεση στεφάνων.
Οι διοργανωτές επέλεξαν την κεντρική ομιλία να κάνει η μαθήτρια του 2ου Λυκείου Πρέβεζας που πρώτευσε σε διαγωνισμό έκθεσης με θέμα το Ζάλογγο κι έτσι το “στίγμα” της ημέρας έδωσε η μαθήτρια της Β΄Λυκείου Κατερίνα Γκόλια.
Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου μετέφερε ο αντιδήμαρχος Ζαλόγγου Γιώργος Σαριάνογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη θυσία των γυναικών του Σουλίου αλλά και τη Μικρασιατική Καταστροφή, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για γεγονότα που θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στην ιστορία .
Χαιρετισμό απεύθυναν μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι Πάργας Νικόλαος Ζαχαριάς και Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ματσίρας, ο εκπρόσωπος του Ομίλου Απόδοσης Τιμής Σουλιωτών και εκπρόσωποι των χορευτικών που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και παρουσίαση του χορού του Ζαλόγγου από το Χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας.
Στη συνέχεια στην γεμάτη από κόσμο πλατεία της Καμαρίνας παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογος Χαλκίδος “Η Αναπάλη”, το Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Σαμψούντας “Η Αμισός” το Σύλλογο Μικρασιατών Προσφύγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας και το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πρεβέζης πλαισιωμένοι από το Σώμα Απόδοσης Τιμών -Σουλιώτες.
Παράλληλα οι μαθητές της 5ης και 6ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ωρωπού που συμμετείχαν τις ζωγραφιές τους αλλά και οι μαθήτριες του 2ου λυκείου Πρέβεζας που έγραψαν έκθεση σχετικά με το Ζάλογγο παρέλαβαν αναμνηστικά δώρα από το χορηγό της εκδήλωσης.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της κοινότηταs Καμαρίνας Θεόδωρος Δράκος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση μνήμης και ιδιαίτερα τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων που στήριξαν στην εκδήλωση, τόνισε οι Σουλιώτισσες πέφτοντας στον γκρεμό έγιναν αιώνιο σύμβολο αυτοθυσίας για την ελευθερία και σημείωσε ότι στόχος είναι το συγκεκριμένο συναπάντημα να γίνει θεσμός.
Τον Δήμο Πρέβεζας στις εκδηλώσεις εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σαριάνογλου, Κώστας Ακρίβης και Γρηγόρης Κουμπής, ενώ παρέστησαν φορείς , σύλλογοι και αρκετός κόσμος .
Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σκληρά μέτρα κατά της λειψυδρίας ετοιμάζει η ΔΕΥΑ

05/06/2025, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυση σε βάρος της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου καταθέτει ο Νίκος Τζίμας

05/06/2025, 10:44 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πάτωσαν στην αξιολόγηση οι Δήμοι Πάργας, Πρέβεζας και Ζηρού

05/06/2025, 10:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ποδηλατάδα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας: Μια Γιορτή Χαράς και Συμμετοχής

19/05/2025, 11:48 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακύρωση Σχολικών Αγώνων στην Πρέβεζα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης

15/05/2025, 10:11 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δικαίωση Πολίτη (ΑΜΕΑ) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για Μη Πρόσληψή του μέσω ΔΥΠΑ στο Δήμο Πρέβεζας

15/05/2025, 9:53 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχαν στο 14ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

15/05/2025, 9:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι Ξενώνες στρατού στα κενά στρατόπεδα της Πρέβεζας και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας …

15/05/2025, 6:17 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites