Πρέβεζα : Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου

Μέσα σε κλίμα χαράς και με επιστροφή , μετά από 2 χρόνια υγειονομικών απαγορεύσεων ,σε κλίμα κανονικότητας τελέστηκε σήμερα ο αγιασμός στα σχολεία της Πρέβεζας.


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε την τελετή διαδοχικά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας , το Δημοτικό Σχολείο του Παντοκράτορα, το 4ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο και μαζί με τις ευχές του απεύθυνε ξεχωριστά μηνύματα στους μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της γνώσης στη ζωή μας αλλά και την σπουδαιότητα του να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, να προσπαθούμε για το καλύτερο και να δρέπουμε τους καρπούς των κόπων μας.
Στα ίδια σχολεία παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος καλωσόρισε τα παιδιά και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους.


Ο κ. Γεωργάκος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιστροφή στην κανονικότητα διαβεβαιώνοντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι ο Δήμος έχει μεριμνήσει για την απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων στον ενεργειακά δύσκολο χειμώνα που έρχεται, ενώ κάλεσε ταυτόχρονα τα παιδιά να δώσουν το παράδειγμα για εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων .
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας τόνισε επίσης τη σημασία της χρήσης των νέων τεχνολογιών στη ζωή μας, καλώντας τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σε όσα συμβαίνουν γύρω τους, να διαμορφώσουν τις δικές τους απόψεις και να είναι αυτόφωτες και καλλιεργημένες προσωπικότητες.


Στον αγιασμό του 5ου Δημοτικού χαιρετισμό απεύθυνε ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας και ο νέος διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηλίας Μιχάλης, ο οποίος παρέστη και στον αγιασμό του Δημοτικού στον Παντοκράτορα, ενώ στην τελετή του 4ου Γυμνασίου τις ευχές για καλή σχολική χρονιά έδωσε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς η νέα διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Φανή Μπισκανάκη.

Στο μήνυμα του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο Κώστας Μπάρκας αναφέρει: “Θέλω ειλικρινά να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά, δύναμη και υγεία στις μαθήτριες και στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς. Για άλλη μια χρονιά η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα, που επιδεινώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αφορούν τόσο σε ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε γενική και ειδική εκπαίδευση, όσο και σε υποδομές. Είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλλουμε στην όσο το δυνατόν πιο άμεση άμβλυνση αυτών των προβλημάτων προς όφελος των παιδιών μας.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να στηρίξουμε τη δημόσια εκπαίδευση ως προϋπόθεση συνολικής ανάπτυξης του τόπου μας”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites