Κώστας Μπάρκας: Επίκαιρη Ερώτηση για το εργατικό δυστύχημα στη Χόχλα 

Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το εργατικό δυστύχημα στη Χόχλα Καναλακίου, με τραγική συνέπεια την απώλεια δύο εργαζόμενων, καθώς και την άμεση στήριξη των οικογενειών των θυμάτων ζητά με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.  

Ο κ. Μπάρκας ζητά από τον Υπουργό να κινητοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εργασίας στην κατεύθυνση εντατικοποίησης των ελέγχων για την τήρηση της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και την Ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Δυστυχώς αυτό παραμένει ακόμη ζητούμενο, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και στον Νομό Πρέβεζας να είναι υποστελεχωμένοι, αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών. 

Ταυτόχρονα είναι απαραίτητη, με την εξάλειψη κάθε γραφειοκρατικού εμποδίου, η άμεση στήριξη των οικογενειών των θυμάτων. 

Ακολουθεί αναλυτικά η κατατεθείσα Επίκαιρη Ερώτηση: 

Πρέβεζα, 6η Σεπτεμβρίου 2022

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων   

Θέμα: «Ανάγκη άμεσης διερεύνησης του εργατικού δυστυχήματος στο Καναλάκι Πρέβεζας και στήριξης των οικογενειών των θυμάτων»

  

Ο Νομός της Πρέβεζας θρηνεί άλλους δύο νεκρούς σε εργατικό δυστύχημα. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Κυριακή κάνοντας την εργασία τους. 

Το τραγικό αυτό γεγονός φέρνει για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια την ανάγκη τήρησης και βελτίωσης του συνόλου των όρων που προστατεύουν τον εργαζόμενο κατά την άσκηση της εργασίας του, με την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας και την εντατικοποίηση των ελέγχων. 

Δυστυχώς συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές, όπως, μεταξύ άλλων, η ουσιαστική υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) και το πάγωμα των προσλήψεων που τη συνόδευσε, συμβάλλουν στην αδυναμία ουσιαστικού ελέγχου για την τήρησης της εργατικής νομοθεσίας. Στον Νομό Πρέβεζας εργατικοί φορείς έχουν πολλάκις επισημάνει την έλλειψη προσωπικού στο τοπικό παράρτημα του Σώματος.    

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

Ποιος είναι ο αριθμός των Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγιεινής της Εργασίας που υπάγονται στο τοπικό παράρτημα Πρέβεζας; 

Σε πόσες ενέργειες έχει προβεί το ΣΕΠΕ τα τελευταία χρόνια για την ενημέρωση των εργαζόμενων του Νομού Πρέβεζας για τους επαγγελματικούς κινδύνους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στους χώρους εργασίας; 

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση στήριξη των οικογενειών των θυμάτων;  


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites