Η Λευκάδα αποκτά νέο, ολοκληρωμένο, σύγχρονο και ασφαλή δρόμο – Επίσκεψη του Θανάση Καββαδά στα εργοτάξια του διπλού άξονα

Στα εργοτάξια του διπλού άξονα Βόνιτσα-Λευκάδα και Άκτιο-Άγιος Νικόλαος ξεναγήθηκε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς από τον εργοταξιάρχη κ. Παναγιώτη Δρίβα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των έργων και τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωσή τους. Επίσης τέθηκε και το ζήτημα του τμηματικού κλεισίματος του δρόμου στο κομμάτι Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα λόγω των αναγκαίων εργασιών διαπλάτυνσης, θέμα για το οποίο ο Βουλευτής επικοινώνησε και με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

Σε ό,τι αφορά το τμήμα Άκτιο-Άγιος Νικόλαος, ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι η παράδοση του δρόμου θα γίνει το Νοέμβριο, καθώς αυτήν τη στιγμή προχωράνε οι εργασίες στο τμήμα του αγωγού ύδρευσης που κατασκευάζεται παράλληλα με το δρόμο.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής επισκέφθηκε το τμήμα Βόνιτσα – Λευκάδα, όπου διαπίστωσε την ταχύτατη εξέλιξη των εργασιών. Ενημερώθηκε ότι η διαπλάτυνση σε τμήμα περίπου 2 χλμ από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι τη Λευκάδα παρουσιάζει δυσκολίες, καθώς υπάρχουν βράχοι που θα πρέπει να απομακρυνθούν με εκρηκτικά. 

Ιδιαίτερα σε τμήμα δρόμου μήκους περίπου 600 μέτρων οι βράχοι φτάνουν ακόμα και τα 40 μέτρα ύψος, με αποτέλεσμα ο εκβραχισμός με εκρηκτικά και ο επακόλουθος καθαρισμός να καθίστανται ιδιαίτερα δύσκολοι και να απαιτούν μεγάλη προσοχή και μέτρα ασφαλείας. Αυτός είναι και ο λόγος που κρίνεται απαραίτητο το κλείσιμο του δρόμου για κάποιες ώρες, αφού η κυκλοφορία δεν θα ήταν ασφαλής ούτε σε τμήμα του. 

Ο Βουλευτής επικοινώνησε με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το θέμα, προκειμένου να μεταφέρει τα προβλήματα που θα δημιουργήσει το κλείσιμο του δρόμου σε πολίτες και επισκέπτες.

Με δεδομένο ότι ακόμα η κίνηση είναι αυξημένη, αφού ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί και το αεροδρόμιο του Ακτίου, ζήτησε οι διακοπές κυκλοφορίας να ξεκινήσουν από το Νοέμβριο. Ζήτησε επίσης να υπάρχει τακτική ενημέρωση του κοινού από την ανάδοχο εταιρεία για τις ρυθμίσεις κυκλοφορίας μέσω των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Τέλος, τόνισε ότι θα πρέπει να διασφαλίζεται η διέλευση διασωστικών οχημάτων (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική) οποιαδήποτε ώρα. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Ο διπλός άξονας Βόνιτσας-Λευκάδας και Ακτίου-Αγίου Νικολάου, αυτό το μεγάλο έργο για τη Λευκάδα και όλες τις γύρω περιοχές, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όπως έχει δεσμευθεί το Υπουργείο και η Κυβέρνηση, το τμήμα Ακτίου-Αγίου Νικολάου θα παραδοθεί μέσα στο Φθινόπωρο. 

Σε ό,τι αφορά το δρόμο Βόνιτσα-Λευκάδα, και ιδιαίτερα τα 600 μέτρα όπου υπάρχουν βράχια άνω των 40 μέτρων, η χρήση εκρηκτικών υλών για τη διαπλάτυνση του δρόμου επιβάλλει τον τμηματικό αποκλεισμό του. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία άλλη ασφαλής λύση ώστε η διαδικασία αυτή να έχει τελειώσει έγκαιρα, μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, και να μην επηρεαστεί η τουριστική κίνηση της επόμενης σεζόν.

Θα διασφαλιστεί ότι το κλείσιμο θα γίνεται προγραμματισμένα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να οργανώσουν τις μετακινήσεις τους. Θα υποστούμε μια προσωρινή ταλαιπωρία, όμως στο τέλος του 2023 θα έχουμε έναν νέο, ολοκληρωμένο, σύγχρονο και ασφαλή δρόμο μέχρι το νησί μας.»

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Άλλες 150.000 ευρώ από το Υπ.Ναυτιλίας για άμεσα έργα ύδρευσης στην Λευκάδα

11/07/2024, 8:47 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

“Κάτι καίγεται…” : Στην Λευκάδα η Νατάσσα Μποφίλιου – Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε

04/07/2024, 11:34 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό από την διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων

24/10/2023, 7:42 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

04/09/2023, 1:08 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Παραχωρήθηκε οικόπεδο 10.209 τ.μ. από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Λευκάδας για την κτιριακή επέκταση του ΔΙΕΚ και του ΕΠΑΛ  

20/07/2023, 6:40 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

10/07/2023, 8:00 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Όλες οι σχολικές μονάδες στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι διαθέτουν Τμήμα Ένταξης

06/07/2023, 7:37 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ορκίστηκε Βουλευτής Ν. Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς 

03/07/2023, 6:59 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites