Δημόσια εγκαταλελειμμένα κτίρια με το καρκινογόνο ελενίτ στην Πρέβεζα

Επιστολή για το θέμα των κτιρίων με το καρκινογόνο ελενίτ απέστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”.

Τα κτίρια των εγκαταλελειμμένων αποθηκών στο ανενεργό Στρατόπεδο « Σολωμού » ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής ΄Αμυνας ( ΤΕΘΑ ) , στη παραλία της πόλης Πρέβεζας έχουν όλα σκεπές ΕΛΕΝΙΤ κατασκευασμένες από τον επικίνδυνο και ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ αμίαντο .

Το ίδιο συμβαίνει και σε αρκετά από τα ερειπωμένα κτίρια του κάστρου του Αγίου Ανδρέα ( π. Στρατόπεδο  «Δούκα » ) , ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, στο κέντρο της πόλης μας, που από το 2015 έχει μεταβιβαστεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για να δημιουργηθεί εκεί, άγνωστο πότε, το Διοικητήριο της πόλης.

Με αυστηρή  νομοθεσία η χρήση του ελενίτ έχει καθολικά απαγορευτεί σε όλα τα κράτη της Ε.Ε. .Το ίδιο ισχύει από το 2015 και για την Ελλάδα, ενώ η ίδια νομοθεσία προβλέπει την απομάκρυνση από κάθε ακίνητο των επικινδύνων αποβλήτων , συμπεριλαμβανομένου και κάθε υλικού που περιέχει τον ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ αμίαντο .

Στα δύο προαναφερθέντα, μέσα στον ιστό της πόλης, στρατόπεδα  η ποσότητα του ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥ αμίαντου είναι μεγάλη και η συνεχής φθορά του από τον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες πολλαπλασιάζει την επικινδυνότητα για τους κατοίκους και το περιβάλλον. 

Οι θάνατοι συνανθρώπων μας από ΚΑΡΚΙΝΟ στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια δεν είναι αμελητέα ποσότητα  και δεν πρέπει να αγνοηθεί . 

ΖΗΤΑΜΕ από την υπηρεσία σας να προβεί ΑΜΕΣΑ στις ενέργειες που απαιτούνται για την απομάκρυνση των ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΩΝ εστιών από τα δύο στρατόπεδα όπως ο νόμος ορίζει . 

Η υγεία των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων κάθε πολιτισμένου κράτους και αυτό αποδεικνύεται μόνο με την άμεση  εφαρμογή των νόμων για τους σκοπούς αυτούς.

Σε αναμονή των ενεργειών σας , είμαστε στη διάθεσή σας για ότι μας χρειαστείτε.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites