Το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή κάνει στάση στην Πρέβεζα

 Με σύνθημα: Η νέα γενιά με το ΚΚΕ με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν.Μπελογιάννης) Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα, συνεχίζει το ταξίδι του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητήσε όλη την Ελλάδα και κάνει στάση στην Πρέβεζα.

Στο Φεστιβάλ  συναντιούνται εδώ και 47 χρόνια η ελπίδα, η δημιουργία, ο αγώνας. Η κόκκινη πολιτεία του Φεστιβάλ “χτίζεται” και λειτουργεί µε την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά και προσφορά, την ανιδιοτέλεια και τον ενθουσιασμό χιλιάδων µελών και φίλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Το Φεστιβάλ είναι µία εικόνα από το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να συμπορευτεί στον αγώνα με το ΚΚΕ για  να παλέψουμε για όλα τα σύγχρονα δικαιώματα, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες µας στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή.

Να παλέψουμε για τη νέα κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, μια κοινωνία χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση.

Το Φεστιβάλ θα γίνει για μια ακόμα χρονιά στο Δημοτικό Κηποθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” , στις 3 Σεπτέμβρη, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που φιλοδοξούν και φέτος να αποτελέσουν πόλο έλξης για τη νεολαία και τον λαό της περιοχής.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

  • Πολιτική συγκέντρωση, με ομιλητή τον Γιώργο Δαρδαμάνη, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας της ΚΝΕ.
  • Χαιρετισμό από τον Χρήστο Μπρίκο, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Πρέβεζας

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τον:

  • Φοίβο Σκάρπο και την παρέα του και θα ακολουθήσει 
  • Μεγάλη Συναυλία με τον Δημήτρη Μυστακίδη και τους μουσικούς του, σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση: “Τα ρεμπέτικα της κιθάρας”.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης, δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας, γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, τους νέους με την παλαιότερη γενιά. Παρέα με τη λαϊκή κιθάρα του, 30 χρόνια τώρα “ξεσκονίζει” τα ρεμπέτικα, αυτό το μουσικό διαμάντι της Ελλάδας και τους δίνει νέα πνοή για το ταξίδι τους στο χρόνο. Μαζί με τους συνεργάτες του μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Δημιουργίες των Τσιτσάνη, Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά και τόσων άλλων που αφηγούνται, αναπολούν, παραπονιούνται, ταξιδεύουν και μας ταξιδεύουν. 

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν εκθέσεις, βιβλιοπωλείο της “Σύγχρονης Εποχής” καθώς και τον χώρο “Κόκκινο Αερόστατο” με πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς μας φίλους.  

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites