Πρωτιά στην ικανοποίηση των επισκεπτών για τα Ξενοδοχεία της Ηπείρου 

Την υψηλότερη θέση στον Γενικό Δείκτη Ικανοποίησης (GRI) κατέκτησαν τα ξενοδοχεία της Ηπείρου για το 2019 και το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με το νεότερο στατιστικό δελτίο του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά το εξαιρετικό επίπεδο των παροχών τους.  

Το ΙΝΣΕΤΕ στο πιο πρόσφατο δελτίο του παρέχει πληροφορίες για τις αεροπορικές και οδικές αφίξεις στη χώρα μας, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο και τους δείκτες ποιότητας των ξενοδοχείων. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, τα ξενοδοχεία της Ηπείρου ξεχώρισαν στον Γενικό Δείκτη Ικανοποίησης με μέσο όρο το 91,2% για το α’ εξάμηνο του 2022 και 91,0% για το 2019, ακολουθούμενα από τα ξενοδοχεία των Κυκλάδων με μέσο όρο GRI 90,4% και 90,5% για τις αντίστοιχες περιόδους. Σημειώνεται πως οι Κυκλάδες αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας με μερικά από τα νησιά να ξεχωρίζουν για την πολυτέλειά τους, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην πρωτιά των ξενοδοχείων της Ηπείρου.  

«Μετά τη συλλογική προσπάθεια που έγινε από τους ξενοδοχειακούς φορείς και τους επιχειρηματίες διαμονής της Ηπείρου, τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν για ακόμα μία φορά. Εξάλλου, το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών μας το επιβεβαιώνουν και οι κριτικές που γίνονται σε καθημερινή βάση για τις επιχειρήσεις μας στα συστήματα κρατήσεων.Μόνιμο αίτημα για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή μας, είναι η πολιτεία να ολοκληρώσει τα πολύ σημαντικά ζητήματα υποδομών που εκκρεμούν. Πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου είναι η δημιουργία ενός οργανισμού προβολής και προώθησης του προορισμού που θα συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας, στην βέλτιστη  αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και στην ακόμα καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.Θα συνεχίσουμε με ζήλο και σεβασμό να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους φιλοξενούμενούς μας.Με την βοήθεια του υπουργείου τουρισμού, του ΕΟΤ, της ΠΟΞ, του ΞEΕ, του ΣΕΤΕ, της Περιφέρειας Ηπείρου, των δήμων και των επιμελητηρίων μπορούμε να πετύχουμε πολλά», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites