Δέσποινα Παπαμιχαήλ : Από τα γήπεδα tennis της Πρέβεζας στα ιστορικά courts των Grand Slam

Ξεκίνησε το tennis στα γήπεδα της Πρέβεζας σε ηλικία 8 ετών και από νωρίς φάνηκε πως είναι γεννημένη για μεγάλα πράγματα. Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ είναι η 2η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια και σήμερα βρίσκεται ανάμεσα στις 200 καλύτερες τενίστριες όλοι του κόσμου!

Ως μέλος μιας πολυμελούς οικογένειας, η Δέσποινα αγάπησε από πολύ μικρή τον αθλητισμό και ασχολήθηκε με διάφορα αθλήματα ώσπου ένα καλοκαίρι πηγαίνοντας στο κολυμβητήριο που συστεγάζεται με το τένις, είδε το άθλημα και αποφάσισε να ξεκινήσει, με τον Άκη Παπαδόπουλο να την καθοδηγεί στα πρώτα της βήματα ως προπονητής.

“Το τένις με κέρδισε γιατί είναι ένα ατομικό άθλημα και μου αρέσει να παίρνω την ευθύνη της ήττας και της νίκης. Γενικά είχα την επαφή με την ρακέτα και την μπάλα, οπότε με κέρδισε από την αρχή σαν άθλημα” ανέφερε η τενίστρια στην συνέντευξη που παραχώρησε στο mypreveza.gr.

Σε ηλικία 12 ετών έπαιξε τον πρώτο της τελικό πανελληνίου πρωταθλήματος, ενώ μέχρι τότε σάρωνε κυριολεκτικά τα ενωσιακά πρωταθλήματα. Και κάπως έτσι οι προτάσεις από ομίλους της Αθήνας άρχισαν να πέφτουν σαν βροχή, ώσπου στα 14 της χρόνια μαζί με την οικογένεια της που είναι το απόλυτο και μοναδικό της στήριγμα, αποφάσισε να φύγει από την Πρέβεζα και να συνεχίσει στην Αθήνα.

Εκεί για 2 χρόνια ήταν η Νο1 τενίστρια στην Ελλάδα και σιγά – σιγά ξεκίνησε να παίζει τα πρώτα της τουρνουά στο εξωτερικό. Μετά από μία εξαιρετική πορεία σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο σε ηλικία 17 ετών, η Δέσποινα δέχθηκε την πρώτη της πρόταση από την ακαδημία του Juan Carlos Ferrero στην Ισπανία.

Η πορεία της Δέσποινας μέχρι σήμερα δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, αφού το νεαρό κορίτσι από την Πρέβεζα αναγκάστηκε να βάλει φρένο, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο που την οδήγησε στο χειρουργείο  Η περίοδος αυτή ήταν και η πιο δύσκολη στην καριέρα της από κάθε άποψη, όμως εκείνη δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Μετά την αποκατάσταση της από τον τραυματισμό η Δέσποινα άφησε την Ισπανία για την Ιταλία, όπου έμεινε 3 χρόνια για να επιστρέψει και πάλι στην Ισπανία. Η επιστροφή της στην βασίλισσα της Καταλονίας σηματοδότησε και την επιστροφή της στο Top 200 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Η Δέσποινα επέστρεψε στις εξαιρετικές εμφανίσεις, κέρδισε τα πρώτα της τουρνουά και έκανε το ντεμπούτο της στα προκριματικά των Grand Slam.

Αυτό της έδωσε και μεγάλη ώθηση αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “Εκεί ανέβηκα επίπεδα και κατάλαβα πως μπορώ να κάνω ένα βήμα παραπάνω”.

Η πρώτη συμμετοχή της Δέσποινας σε προκριματικό γύρο Grand Slam ήταν το περσινό καλοκαίρι στο US Open όπου έφτασε πολύ κοντά στην είσοδο της στο κυρίως ταμπλό. Ακολούθησαν το Australian Open, το Roland Garros και πριν λίγους μήνες το Wimbledon.  Όπως είπε στο mypreveza.gr το US Open, ήταν το πιο ξεχωριστό. “Είναι το πιο ξεχωριστό γιατί ήταν το πρώτο μου. Πάλευα χρόνια για αυτό τον στόχο και όταν τον πέτυχα και κέρδισα και τον πρώτο αγώνα, ήταν κάτι το ξεχωριστό. Την μέρα μέρα που κέρδισα ήταν η πρώτη φορά που είπα “είμαι περήφανη για τον εαυτό σου Δέσποινα”, όχι για την νίκη σε Grand Slam. Πάλεψα τόσα χρόνια και πήρα μια χαρά που δεν θα την ξεχάσω σε όλη μου την ζωή” είπε η Ελληνίδα τενίστρια.

Η Δέσποινα έχει θέσει ήδη τους επόμενους στόχους της που δεν είναι άλλοι από την είσοδο της στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam, αλλά και η άνοδος της στο top 100 της Παγκόσμιας Κατάταξης. Δύο στόχοι στους οποίους βρίσκεται ήδη πολύ κοντά, αφού πρόσφατα πανηγύρισε την μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της, στο τουρνουά της Βουδαπέστης, επί της Ντάλμα Γκάλφι, που βρίσκεται στο Νο81 της παγκόσμιας κατάταξης. Νίκη που της χάρισε μάλιστα την είσοδό της για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό ενός τουρνουά WTA250.

“Νιώθω πλέον αρκετά ώριμη και έχω καταλάβει ότι θέλω να κατακτήσω έναν στόχο αλλά δεν αφοσιώνομαι τόσο στις θέσεις, αλλά στο να κάνω τα πάντα σωστά, ώστε να έρθει αυτός ο στόχος. Έτσι ανέβηκα τους τελευταίους μήνες και έτσι θα ανέβω και τους επόμενους. Οι στόχοι μου είναι να μπω στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam και φυσικά το top 100, αλλά το ταβάνι μετά από εκεί είναι ο καθένας που θα το βάλει. Βλέπω τον εαυτό μου που κοντράρει παίχτριες που είναι πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και λέω ότι πρέπει να κάνω κάποια πράγματα έτσι ώστε να μπορέσω να τις κερδίσω και να βρεθώ και εγώ εκεί” λέει στο mypreveza.gr η Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Στην ερώτηση μας για το πως φαντάζεται τον εαυτό της μετά το τένις και αν θέλει να επιστρέψει μόνιμα στην Πρέβεζα, η Δέσποινα απάντησε χαρακτηριστικά “Αγαπώ πολύ την πόλη μου. Χαίρομαι που μπορώ και την διαφημίζω λίγο γιατί είναι πολύ ωραία πόλη. Χαίρομαι επίσης που βλέπω ομάδες και αθλητές από την Πρέβεζα να σημειώνουν επιτυχίες σε πανελλαδικό επίπεδο και διεθνές επίπεδο.  Παρατηρώ ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες και από πλευράς του Δήμου Πρέβεζας. Ο κ. Γεωργάκος βοηθάει πολύ τον αθλητισμό. Μετά το αγωνιστικό κομμάτι του τένις, θα ήθελα να ασχοληθώ με την προπονητική. Σίγουρα θα το ακολουθήσω στην Ελλάδα και αν είναι στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα ακόμα καλύτερα!” 

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites