“Πρεβεζάνικα Χρονικά” : Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Πρέβεζας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας και η Συντακτική Επιτροπή των Πρεβεζάνικων Χρονικών, με ιδιαίτερη χαρά παραδίδουν στο αναγνωστικό κοινό το νέο τεύχος του περιοδικού.
Το τεύχος 57-58 των Πρεβεζάνικων Χρονικών που μόλις κυκλοφόρησε είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Στο περιοδικό δημοσιεύονται άρθρα των Ιωάννη Δ. Ακρίβη, Θανάση Γ. Ανωγιάτη, Βαγγέλη Αυδίκου, Ελευθερίου Βέτσιου, Κώστα Π. Βλάχου, Αντιγόνης Δήμα, Θεόδωρου Δράκου, Ευάγγελου Καινούργιου, Νίκου Δ. Καράμπελα, Κοσμά Κοψάρη, π. Θεοδόσιου Μαρτζούχου, Στέλιου Θ. Μαφρέδα, Γιώργου Ι. Μουστάκη, Παναγιώτη Μπούρα, Σπύρου Μπρίκου, Φρειδερίκης-Αλίκης Νάση, Θωμά Χ. Πεπόνη, Γιάννη Ρέντζου, Σπυρίδωνα Α. Σκλαβενίτη, Σπύρου Σουμαλεύρη, Λάζαρου Συνέσιου και Άγγελου Συρίγου, και ποιήματα των: Ιωάννη Βέλλη, Αγγελικής Γιαννούλη, Νέμεσης Γιαννούλη, Θωμά Ιωάννου, Δέσποινας Καζαντζίδη, Θέμη Κατωγιάννη, Αλεξάνδρας Κωστάκη, Βασιλείου Χ. Μπότσιου, Άννας Παππά και Σπύρου Η. Σίσκα.
Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του περιοδικού κοσμούν οι πίνακες ζωγραφικής του πρεβεζάνου ζωγράφου κ. Παναγιώτη Γαλάνη με τίτλους 200 χρόνια διαδρομή και Κρυφό σχολειό αντίστοιχα. Η επιμέλεια του τεύχους έγινε από τον κ. Σωκράτη Πουλή ενώ η εκτύπωσή του, από τον κ. Παναγιώτη Τσόκα.
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας, συνεχίζει να αναδεικνύει και να καταγράφει σημαντικές και άγνωστες πτυχές της ιστορικής, κοινωνικής, λαογραφικής και πολιτιστικής παράδοσης της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής, δημιουργώντας ένα σημαντικό βιβλιογραφικό εργαλείο για τους ερευνητές και μελετητές της τοπικής δημιουργίας, αλλά και για κάθε πολίτη της Πρέβεζας και όχι μόνο.
Καλούμε τους συμπολίτες μας, τους αναγνώστες και τους βιβλιόφιλους να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την εκδοτική προσπάθεια του Δήμου Πρέβεζας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του, στηρίζοντας ένα περιοδικό με πανελλαδική απήχηση και από τα ελάχιστα που συνεχίζουν το ταξίδι τους στον χώρο των περιοδικών εκδόσεων.
Πρόσφατα τα Πρεβεζάνικα Χρονικά βραβεύτηκαν με την τιμητική διάκριση λογοτεχνικού περιοδικού για το έτος 2020 από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Το τεύχος διατίθεται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας αντί του ποσού των 15 €.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites