Πρέβεζα : Κατάχωση τμήματος αρχαιοτήτων αποφάσισε το Υπουργείο Πολιτισμού για τον χώρο των Ιαματικών Λουτρών

Την έγκριση του για την κατάχωση αρχαιοτήτων και την αποδέσμευση του υπό ανασκαφική διερεύνηση χώρου στην περιοχή των ιαματικών λουτρών Πρέβεζας για την συνέχιση των εργασιών αναβάθμισης των εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης έδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού.
Πιο συγκεκριμένα στα σημεία όπου πρόκειται να κατασκευαστούν νέα κτίρια τα αποκαλυφθέντα λείψανα θα καταχωθούν ενώ στο χώρο του διατηρούμενου και επαναχρησιμοποιούμενου κτιρίου δυτικά του Οθωμανικού πυρήνα θα αποδομηθεί τμήμα του κατά 10 εκ. ώστε να πραγματοποιηθεί η κατάλληλη κατάχωσή του.
Αναφορικά με τον προθάλαμο του οθωμανικού πυρήνα θα εξεταστεί από την ανάδοχο εταιρία σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων η δυνατότητα διατήρηση του πλακόστρωτου από μαλτεζόπλακες που αποκαλύφθηκε στο χώρο καθώς αυτό δείχνει να ταυτίζεται με το δάπεδο που αποκαλύφθηκε κάτω από νεώτερα δάπεδα εντός του οθωμανικού λουτρού.
Σε περίπτωση που είναι εφικτή η προαναφερόμενη λύση, το πλακόστρωτο θα είναι ορατό μέσα από σιδηροκατασκευή που θα υποδέχεται άθραυστο κρύσταλλο.
Τέλος όσον αφορά στον ίδιο τον Οθωμανικό πυρήνα θα υποβληθεί επικαιροποιημένη δομική, στατική και αρχιτεκτονική μελέτη του μνημείου σε συμμόρφωση με την σχετική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.
πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Φιλαρμονική Πρέβεζας “Ορφεύς” έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της

03/02/2023, 12:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

03/02/2023, 12:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπεγράφη η σύμβαση για τα συμπληρωματικά έργα αναβάθμισης Αλιευτικού Καταφυγίου

03/02/2023, 12:32 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. για 15 χρονια το κτίριο του Κέντρου Ενημέρωσης Αμμουδιάς

03/02/2023, 12:24 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Δήμος Πάργας : Αιτήσεις επανασύνδεσης παροχών ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά

03/02/2023, 12:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τάσος Αμάραντος : Προγραμματική σύγκλιση της “Ανάπτυξη Τώρα” με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Δήμο Πρέβεζας

03/02/2023, 12:01 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites