Πρέβεζα : Κατάχωση τμήματος αρχαιοτήτων αποφάσισε το Υπουργείο Πολιτισμού για τον χώρο των Ιαματικών Λουτρών

Την έγκριση του για την κατάχωση αρχαιοτήτων και την αποδέσμευση του υπό ανασκαφική διερεύνηση χώρου στην περιοχή των ιαματικών λουτρών Πρέβεζας για την συνέχιση των εργασιών αναβάθμισης των εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης έδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού.
Πιο συγκεκριμένα στα σημεία όπου πρόκειται να κατασκευαστούν νέα κτίρια τα αποκαλυφθέντα λείψανα θα καταχωθούν ενώ στο χώρο του διατηρούμενου και επαναχρησιμοποιούμενου κτιρίου δυτικά του Οθωμανικού πυρήνα θα αποδομηθεί τμήμα του κατά 10 εκ. ώστε να πραγματοποιηθεί η κατάλληλη κατάχωσή του.
Αναφορικά με τον προθάλαμο του οθωμανικού πυρήνα θα εξεταστεί από την ανάδοχο εταιρία σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων η δυνατότητα διατήρηση του πλακόστρωτου από μαλτεζόπλακες που αποκαλύφθηκε στο χώρο καθώς αυτό δείχνει να ταυτίζεται με το δάπεδο που αποκαλύφθηκε κάτω από νεώτερα δάπεδα εντός του οθωμανικού λουτρού.
Σε περίπτωση που είναι εφικτή η προαναφερόμενη λύση, το πλακόστρωτο θα είναι ορατό μέσα από σιδηροκατασκευή που θα υποδέχεται άθραυστο κρύσταλλο.
Τέλος όσον αφορά στον ίδιο τον Οθωμανικό πυρήνα θα υποβληθεί επικαιροποιημένη δομική, στατική και αρχιτεκτονική μελέτη του μνημείου σε συμμόρφωση με την σχετική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.
πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 6 προσλήψεις ΙΔΟΧ στη ΔΕΥΑΠ

30/09/2022, 3:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις συλλήψεις των δύο μελών της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου

30/09/2022, 2:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκινούν οι εγγραφές στο Χορευτικό του Δήμου

30/09/2022, 2:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Τοποθετήθηκαν 12 υπόγειοι κάδοι σε Θεσπρωτικό και Φιλιππιάδα

30/09/2022, 2:38 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η συντήρηση του μονοπατιού Σκάλα της Τζαβελενας-Γεφυρα του Ντάλα

30/09/2022, 2:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η περιοχή που θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα και την Τρίτη

30/09/2022, 2:22 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites