Από την Πρέβεζα δεσμεύτηκε για έργο στην Λευκάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Την πλήρη απαξίωση του πολιτικού προσωπικού της περιοχής μας ανέδειξε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρέβεζα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ήταν αναμενόμενο έγινε δεκτός  με ιδιαίτερη θέρμη από το κομματικό του ακροατήριο που γέμισε ασφυκτικά παραλιακό καφέ της πόλης για να τον υποδεχθεί, ωστόσο η επίσκεψη του άφησε στην Πρέβεζα μία γλυκόπικρη γεύση.

Από την μία είναι σημαντικό να επισκέπτεται την περιοχή ο πρωθυπουργός της χώρας, από την άλλη όμως οι πολίτες περίμεναν αυτή η επίσκεψη να αφήσει πίσω της και μία παρακαταθήκη για το αύριο του τόπου, όπως θα ήταν η ανακοίνωση ενός εμβληματικού έργου από αυτά που η κοινωνία της Πρέβεζας ζητά εδώ και χρόνια και που θα έπρεπε να διεκδικούν με περισσότερο σθένος οι τοπικοί της άρχοντες.

Αλήθεια, είναι πιο σημαντική η υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας, από την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα ή τον εκσυγχρονισμό της Παραλιακής Οδού της Ηπείρου, δηλαδή της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας; Η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη. Όλα τα έργα είναι σημαντικά! Η διαφορά είναι ότι η Λευκάδα τα διεκδικεί και τα παίρνει (και πολύ καλά κάνει και μπράβο της) , ενώ η Πρέβεζα το μόνο που διεκδικεί από το κράτος είναι μία selfie με τον πρωθυπουργό του, είτε αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είτε ο Αλέξης Τσίπρας, είτε κάποιος άλλος από το παρελθόν! Γιατί, για να είμαστε δίκαιοι, όχι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε από την Πρέβεζαν ως εν ενεργεία πρωθυπουργός, αφήνοντας φεύγοντας μόνο selfie (βγάλαμε και εμείς).

Οι Πρεβεζάνοι φορείς και πολίτες, άκουσαν με στόμφο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμεύεται από την Πρέβεζα για την υλοποίηση του έργου της υποθαλάσσιας ζεύξης της Λευκάδας, δίνοντας χαρά στον βουλευτή της Θανάση Καββαδά που ήταν παρών.

«Είμαστε μια Κυβέρνηση, η οποία δίνει έμφαση στα έργα και όχι στα λόγια και φυσικά ακόμα δεν έχουμε τελειώσει. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη να κάνουμε. Θα ολοκληρώσουμε την Αμβρακία μέσα στο 2023, θα ολοκληρώσουμε και την υποθαλάσσια της Λευκάδας για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε γρήγορη σύνδεση. Θα προχωρήσουμε και σε όλα τα σημαντικά έργα υποδομής στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ό,τι έχουμε πει θα γίνει πριν το τέλος της θητείας μας, όπως έχουμε δεσμευτεί, στις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Μόνο που για την Πρέβεζα δεν είπε απολύτως τίποτα! Μάλιστα, κάποια στιγμή που πήγε κάτι να αρθρώσει χαμηλόφωνα και αδύναμα ο βουλευτής του κόμματος του Στέργιος Γιαννάκης (τόσο χαμηλόφωνα που δεν ακούγεται ούτε στην κάμερα), ο πρωθυπουργός του απάντησε στον πληθυντικό, κίνηση που δηλώνει μια προφανή έλλειψη οικειότητας (κοινώς τον έβαλε στον πάγο), την ίδια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ιδιαίτερα θερμός τόσο με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, όσο και με τον Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, στους οποίους απευθύνονταν στον ενικό.

Η αμήχανη αυτή στιγμή  καταγράφηκε και στην κάμερα του site Prevezatoday.gr

Άτομα που ήταν κοντά την στιγμή που ο Στέργιος Γιαννάκης πλησίασε τον πρωθυπουργό αναφέρουν, ότι ο Βουλευτής Πρέβεζας φέρεται να προσπάθησε να του θέσει δύο θέματα (άγνωστο ποιά), όμως ο πρωθυπουργός του απάντησε  “Λοιπόν, ευχαριστούμε πολύ. Πάμε τώρα όλοι στην Αρχαία Νικόπολη”, μόνο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποχώρησε αμέσως, αλλά παρέμεινε στην καφετέρια για αρκετά λεπτά και μάλιστα δέχθηκε την πολύ σημαντική ερώτηση δημοσιογράφου της περιοχής σχετικά με την γνωμοδότηση της ΕΘΑΑΕ, για μεταφορά του τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα στην Λευκάδα, τονίζοντας ότι είναι ένα θέμα που πρώτα θα συζητηθεί στο Υπουργείο Παιδείας και μετά θα απαντήσει.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites