Το τμήμα Πρέβεζα – Ιόνια Οδός δεν ανήκει τελικά στο διευρωπαϊκό δίκτυο!

Τα τελευταία χρόνια έχει χυθεί πολύ μελάνι για την σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, με την Περιφέρεια Ηπείρου να βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής των πολιτών, αλλά και πολιτικών αντιπάλων, για την αδράνεια της στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σε κάθε απόπειρα κριτικής, προέβαλε το επιχείρημα ότι η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα γιατί το τμήμα αυτό ανήκει στα διευρωπαϊκά δίκτυα και ως εκ τούτου είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών.

Το Υπουργείο Υποδομών στην απόφαση για την εκχώρηση της αρμοδιότητας στην Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρει ότι : «Το έργο του υπόψη οδικού άξονα, τμήμα του οποίου αφορά στην Εθνική Οδό Άρτας- Πρέβεζας, που έχει οριστεί ως εθνικού επιπέδου, δεν ανήκει στο διευρωπαϊκό δίκτυο και είναι δυνατή η εκχώρηση της αρμοδιότητας Προϊσταμένης Αρχής και Διευθύνουσας Υπηρεσίας της υπόψη σύμβασης στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου».

Το ίδιο επιχείρημα ακριβώς έχει χρησιμοποιήσει η Περιφέρεια Ηπείρου και για την Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας η οποία από την Πρέβεζα έως την διασταύρωση της Πάργας είναι σε άθλια κατάσταση και από την διασταύρωση της Πάργας έως την Ηγουμενίτσα έχει αναβαθμιστεί αισθητά με σημαντικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας. Ίσως, η διευρωπαϊκότητα του άξονα να ξεκινάει από την έξοδο της υποθαλάσσιας σήραγγας και να σταματάει στην διασταύρωση της Πάργας!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέες ασφαλτοστρώσεις από τον Δήμο Πάργας

08/08/2022, 10:31 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θερινές Σκακιστικές Εκδηλώσεις στην Πρέβεζα – Ελάτε να παίξουμε σκάκι!

08/08/2022, 10:10 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πανσέληνος με χορούς και τραγούδια της Ηπείρου στην Αρχαία Κασσώπη

08/08/2022, 10:03 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πρόσληψη 35 ατόμων ΙΔΟΧ για την καθαριότητα σχολικών μονάδων από τον Δήμο

05/08/2022, 11:30 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαιρετικές ερμηνείες από το κουαρτέτο εγχόρδων στο Βοτανικό Κήπο

05/08/2022, 11:24 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites