Στο λιμάνι της Πρέβεζας το σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ

Στο λιμάνι της Πρέβεζα βρίσκεται τις τελευταίες μέρες το σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών πραγματοποιώντας πειραματική αλιεία σε Αμβρακικό και Ιόνιο στο πλαίσιο στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων 2022-2023.
Στόχος είναι να ληφθούν δείγματα από τον ιχθυοπληθυσμό με σκοπό την ακριβή μέτρηση του μήκους και βάρους κάθε ατόμου και τον προσδιορισμό του φύλου, της ωριμότητας και της ηλικίες ώστε να είναι δυνατή η παραγωγή βιολογικών μεταβλητών σχέσεων για το κάθε είδος και το απόθεμά του.
Επίσης η καταγραφή του όγκου (σε αριθμό και βάρος ή μήκος) των αλιευμάτων που προέρχονται από την ερασιτεχνική αλιεία, η καταγραφή και εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων της αλιείας στους βιολογικούς πόρους και το θαλάσσιο οικοσύστημα καθώς και η συλλογή δεδομένων που αφορούν στη δραστηριότητα των αλιευτικών σκαφών.
Ο συνολικός αριθμός των σύρσεων σε Αμβρακικό και Ιόνιο δεν θα υπερβαίνει τις οκτώ, ενώ αλίευμα των δειγματοληψιών και το σχετικό υλικό θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την ανάγκη των ερευνών του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. και θα περιορίζεται στην απολύτως απαραίτητη για το σκοπό αυτό ποσότητα.
Πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέες ασφαλτοστρώσεις από τον Δήμο Πάργας

08/08/2022, 10:31 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θερινές Σκακιστικές Εκδηλώσεις στην Πρέβεζα – Ελάτε να παίξουμε σκάκι!

08/08/2022, 10:10 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πανσέληνος με χορούς και τραγούδια της Ηπείρου στην Αρχαία Κασσώπη

08/08/2022, 10:03 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πρόσληψη 35 ατόμων ΙΔΟΧ για την καθαριότητα σχολικών μονάδων από τον Δήμο

05/08/2022, 11:30 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαιρετικές ερμηνείες από το κουαρτέτο εγχόρδων στο Βοτανικό Κήπο

05/08/2022, 11:24 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites