Πρέβεζα : Στην “εντατική” μπαίνει ο βιολογικός καθαρισμός – Αρκετές επιμέρους μονάδες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας

Καθημερινά επιδεινώνεται η εικόνα του Εργοστασίου Επεξεργασίας Λυμάτων της Πρέβεζας, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΠ, που έγινε στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο που συνεδρίασε την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Μάλιστα, λόγω της ανάγκης αδιάλειπτης λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και λαμβάνοντας υπόψιν,  τα συσσωρευμένα προβλήματα που δημιούργησε η μακροχρόνια ελλιπής παρακολούθηση του λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, αλλά και το γεγονός ότι, αρκετές επιμέρους μονάδες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και η βιολογική επεξεργασία δεν υφίσταται με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα δημόσια υγείας και περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στην απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας για την λειτουργία και συντήρηση του Εργοστασίου Επεξεργασίας Λυμάτων της Δημοτικής Ενότητας Πρέβεζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η υπηρεσία θα είναι για χρονικό διάστημα δυόμισι μηνών και προϋπολογισμού   30.000,00 € συν ΦΠΑ με χρηματοδότηση ίδιων πόρων. Στο μεταξύ θα ξεκινήσουν και  διαδικασίες δημοπράτησης ανοικτού διαγωνισμού για την συντήρηση και λειτουργία του εργοστασίου και την συντήρηση και λειτουργία των αντλιοστασίων των δικτύων αποχέτευσης. Παράλληλα, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ θα μελετήσει την αναβάθμιση του εργοστασίου με σκοπό μέσα στους επόμενος μήνες να δημοπρατήσει το αναγκαίο αυτό έργο.

Το θέμα ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ και το καταψήφισε μόνο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mypreveza.gr, η υποβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού  της πόλης άρχισε από το 2013, με την μεταφορά πλησίον του εργοστασίου του Σταθμού Μεταφόρτωσης των Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Ενώ όπως φαίνεται μέχρι σήμερα κανείς δεν μερίμνησε για την σωστή λειτουργία και συντήρηση του Βιολογικού, αφήνοντας τον στο έλεος της αδιαφορίας.

Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο βιολογικός καθαρισμός της πόλης, προκύπτουν σοβαρές ευθύνες οι οποίες βαρύνουν ως επί το πλείστον τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΥΑΠ. Άμοιροι ευθυνών φαίνεται να μην είναι επίσης και όσοι μέχρι πριν λίγους μήνες κατείχαν διευθυντικές θέσεις, καθώς εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δεν έκαναν όσα όφειλαν για την σωστή λειτουργεία και συντήρηση του Εργοστασίου Επεξεργασίας Λυμάτων της πόλης.  Απορίας άξιο είναι επίσης πως, το ΤΕΕ που εκπροσωπείται στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΠ, δεν θορυβήθηκε έως και σήμερα για τα προβλήματα που παρουσιάζει ο βιολογικός καθαρισμός της πόλης.

Και αν η κατάσταση στον βιολογικό έχει φτάσει στο απροχώρητο, τι γίνεται με τις υπόλοιπες υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλης; Θα αποδοθούν κάποτε ευθύνες;

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites