Πρέβεζα : Σεμινάριο εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών για τους εργαζόμενους του Δήμου

Ο Δήμος Πρέβεζας και το  Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής,  σε συνεργασία  με το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας και  τον ιατρό κ. Πανταζή Δημήτριο, καρδιολόγο του νοσοκομείου,   διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν  σεμινάριο εκπαίδευσης των  εργαζομένων του Δήμου Πρέβεζας, με αντικείμενο : «Πρώτες βοήθειες για επείγουσες παθολογικές καταστάσεις και τραυματισμούς». 

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σήμερα  στο  ισόγειο του κτιρίου της πρώην Λαϊκής Αγοράς, ενώ  η εκπαίδευση περιελάμβανε και πρακτική εξάσκηση στους συμμετέχοντες πάνω στην βασική υποστήριξη της ζωής και στην χρήση το αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή,  από  την Ομάδα Πιστοποιημένων (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης-ΕRC) Διασωστών Εκπαιδευτών του Νοσοκομείου Πρέβεζας. 

Οι εργαζόμενοι του Δήμου παρουσία και του Εντεταλμένου Συμβούλου  Kοινωνικής Πολιτικής κ. Λεωνίδα Αργυρού,  παρακολούθησαν και συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στην εθελοντική δράση, αποκτώντας  βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, πνιγμού κ.α.

Η ομάδα  χρησιμοποιώντας ειδικές κούκλες εκπαίδευσε  τους εργαζόμενους του Δήμου  στις βασικές κινήσεις που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε, για την αντιμετώπιση μιας καρδιακής ανακοπής και τη κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου. Ανάλογες δράσεις σύμφωνα με τον κ. Αργυρό θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους χώρους εργασίας σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Πρέβεζας.

 

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πρόσληψη 35 ατόμων ΙΔΟΧ για την καθαριότητα σχολικών μονάδων από τον Δήμο

05/08/2022, 11:30 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαιρετικές ερμηνείες από το κουαρτέτο εγχόρδων στο Βοτανικό Κήπο

05/08/2022, 11:24 πμ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“ Αγιαντζίκ-Αρχάγγελος δυο πατρίδες” στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου

05/08/2022, 11:00 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Μικρά Ασία, η γη μας”  στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης 

05/08/2022, 10:58 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την Δευτέρα 8 Αυγούστου ξεκινάει ο δεύτερος ψεκασμός του προγράμματος δακοκτονίας στην Π.Ε. Πρέβεζας

05/08/2022, 10:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σε αυτά τα σχολεία θα λειτουργήσει το νέο διευρυμένο Ολοήμερο σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία μέχρι 5:30μμ

04/08/2022, 1:00 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites