Πρέβεζα : “Περισσότερο προσβάλλουν και λιγότερο προβάλλουν τουριστικά την περιοχή με τις σοβαρές παραλείψεις και τα λάθη που έχουν”

Επιστολή στον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο για τις πληροφοριακές – διαφημιστικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης και κυρίως στο κέντρο, απέστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”.

Στην επιστολή αυτή αναφέρει:

“ασφαλώς και γνωρίζεται ότι με το ΦΕΚ 39/26-01-1989 το τμήμα της πόλης μας Πρέβεζας που περικλείεται από τους δρόμους Ε. Βενιζέλου, Κ. Καρυωτάκη, 21ης Οκτωβρίου, Μπιζανίου και Π. Τσαλδάρη είναι χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός.

Ένας σημαντικός αριθμός νόμων, διατάξεων και διεθνών συμβάσεων είναι σε ισχύ στη χώρα μας και υποχρεωτικά πρέπει να εφαρμόζονται  με σκοπό την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος αυτών των οικισμών, ενώ η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Τοπίου Φλωρεντία 2000, καθορίζει σαφέστατα ότι « οι παραδοσιακοί οικισμοί διαδραματίζουν έναν σημαντικότατο ρόλο δημόσιου συμφέροντος από άποψη πολιτισμική, οικολογική, περιβαλλοντική και κοινωνική » .

Με τη σημερινή κατάσταση το παραδοσιακό τμήμα της Πρέβεζας είναι η πιο πολύτιμη πολιτιστική της περιουσία και βασική αναπτυξιακή της πηγή, αφού όλα τα άλλα έξω από αυτό ( κάστρα, στρατόπεδα, δημόσια κτίρια, γειτονιές, κοινωνικοί κόμβοι, οδικά δίκτυα, λιμάνι, πανεπιστημιακό τμήμα, πρωτογενής τομέας κτλ ) βρίσκονται σε διαρκή στασιμότητα και εγκατάλειψη με τους θεσμούς χρόνια τώρα ανήμπορους θεατές.  

Δυστυχώς όμως και αυτό υφίσταται τις τελευταίες δεκαετίες μια επικίνδυνη μετάλλαξη  και φθορά γιατί απουσιάζει, διογκούμενη συνεχώς,  η πρόθεση τήρησης των νόμων και των αποφάσεων από τις δημοτικές αρχές .

Τελευταία ενέργεια που πριμοδοτεί την περιφρόνηση προς την νομιμότητα και τον πρωτογονισμό της ενημέρωσης  η τοποθέτηση « πληροφοριακών »  πινακίδων σε αυτό .

Έχουν προηγηθεί οι αθεράπευτες αισθητικές και κατασκευαστικές πληγές των έργων κινητής τηλεφωνίας στο ίδιο τμήμα.

Ας μείνουμε όμως στις « πληροφοριακές » πινακίδες- σάντουιτς . Από τον τρόπο τοποθέτησης μερικών εξ αυτών φαίνεται ότι πάλι δεν έχουν ληφθεί υπ’ όψιν οι ρυθμίσεις των όρων και προϋποθέσεων για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης της Κ.Υ.Α. 46526/2020 και κυρίως τα άρθρα που αφορούν τα παραδοσιακά τμήματα, πεζοδρόμια  κλπ και αγνοήθηκαν ξανά όπως και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις παρεμβάσεων στο  τμήμα αυτό  της πόλης .

Οι πινακίδες εγκρίθηκαν ως « πληροφοριακές » αλλά είναι κυρίως διαφημιστικές. Ίσως για αυτό οι πληροφορίες για την πόλη, που δεν έφεραν κανένα κέρδος στους κατασκευαστές, βρίσκονται στο ΠΙΣΩ μέρος αυτών και οι … άλλες στο εμπρός μέρος. Οι  ΠΙΣΩ μάλιστα πληροφορίες περισσότερο προσβάλλουν και λιγότερο προβάλλουν τουριστικά την περιοχή με τις σοβαρές παραλείψεις και τα λάθη που έχουν, για τα οποία θα έπρεπε να ζητηθεί η άμεση απόσυρσή τους .

Κύριε Δήμαρχε, η πιστή εφαρμογή των νόμων και των αποφάσεων και η καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης απέναντι στο συλλογικό αγαθό και συμφέρον είναι οι μόνοι οδοδείκτες για τη σωτηρία και αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου. Και για τα δύο ο ρόλος σας είναι καταλυτικός “.  


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καναλακίου

29/09/2023, 9:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ένας 23χρονος δικυκλιστής έχασε την ζωή του στην Ε.Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας

29/09/2023, 9:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πρέβεζα

27/09/2023, 7:55 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Ευαγγελία Αντωνίου είναι μία ξεχωριστή υποψηφιότητα στον Δήμο Πάργας

26/09/2023, 3:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οδηγήσαμε το νέο NISSAN QASHQAI e-power στους δρόμους της Πρέβεζας

24/09/2023, 10:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού και στο Κάστρο Αγ. Γεωργίου (Κυανή Ακτή) 

24/09/2023, 8:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής στο Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Υ

24/09/2023, 8:29 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites