Πρέβεζα – Λευκάδα : Δεν έχουν τελειωμό οι μετακινήσεις γιατρών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο

Δεν έχουν τελειωμό οι μετακινήσεις γιατρών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο και από Κέντρα Υγείας σε Νοσοκομεία. Ο λόγος γίνεται αυτή τη φορά για τη μετακίνηση παθολόγου από το ΓΝ Λευκάδας στο ΓΝ Πρέβεζας.

Η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας κινδυνεύει να κλείσει με ευθύνη των διοικήσεων της ΥΠΕ και κυβέρνησης, καθότι από καιρό γνωρίζουν την σημερινή εξέλιξη και δεν έκαναν κάτι για να την επανδρώσουν, αρκούνται μόνο στην αποστολή εγγράφων προς όλες τις κλινικές του νοσοκομείου. Με ’’ΕΠΕΙΓΟΝ ’’ έγγραφο του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας ζητάει την συνεισφορά όλων των άλλων συναφών ειδικοτήτων, και μιλάει για προσωρινή υποστελέχωση.

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου αναφέρει : “Η Παθολογική κλινική είναι υποστελεχωμένη εδώ και χρόνια και το γνωρίζουν!  Βρίσκουν ως άμεση λύση τις μετακινήσεις γιατρών από άλλα Νοσοκομεία ή ΚΥ που δεν είναι κάτι νέο το εφαρμόζουν εδώ και χρόνια και πολύ περισσότερο το διάστημα της Πανδημίας, όπου αναδείχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι  τεράστιες ελλείψεις και τα  κενά που από χρόνια υπάρχουν και ουδέποτε μπόρεσαν ούτε θα μπορέσουν να τα καλύψουν. Νομίζουν ότι  αρκεί ένα τηλέφωνο στην 6η ΥΠΕ για να μετακινήσει γιατρούς .

Το Νοσοκομείο Λευκάδας είναι ένα Νοσοκομείο στο οποίο η Παθολογική κλινική και αυτή στα πρόθυρα να κλίσει, κατάφεραν οι συνάδελφοι Παθολόγοι που για πολύ καιρό ήταν μόνο (3) να προσληφθούν και 2 επικουρικοί που προστέθηκαν στους ήδη υπηρετούντες, ώστε να αρχίσει να λειτουργεί και πάλι το εξωτερικό ιατρείο στο νοσοκομείο. 

Στα δύο αυτά νοσοκομεία Λευκάδας και Πρέβεζας  δεν έρχονται παθολόγοι διότι οι συνθήκες εργασίας για το ιατρικό προσωπικό απαράδεκτες. Πολλές εφημερίες, μεγάλος όγκος δουλειάς, λίγες υποειδικότητες για υποστήριξη. 

Αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε στον Διοικητή του Νοσοκομείου ο οποίος χαριτολογώντας είπε ότι ¨ είστε πολλοί¨  και στην ουσία είχε έτοιμο το σχέδιο να μετακινήσει έναν εξ αυτών στο  Νοσοκομείο της Πρέβεζας, αφού άμεσα δόθηκε  το ¨εντέλλεστε¨ από την 6η ΥΠΕ.

Μόλις δηλαδή μια κλινική ορθοποδήσει και αρχίζει να λειτουργεί καλύτερα την γυρνάνε πίσω εκεί που ήταν! Φυσικά ούτε λόγος για τις 7 θέσεις ειδικευμένων που υπηρετούν μόνο δύο!

Και όλα αυτά στο 5ο κύμα πανδημίας που δειλά – δειλά ξεπροβάλλει. Το ότι το  Νοσοκομείο της Λευκάδας καθώς και το Νοσοκομείο της Πρέβεζας εξυπηρετούν  την καλοκαιρινή σαιζόν λόγω τουριστικής περιόδου πολύ περισσότερους πολίτες ουδόλως τους ενδιαφέρει. 

Δεν τους ενδιαφέρει ούτε ότι ο υπό μετακίνηση γιατρός που έλαβε ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ  για ένα μήνα δεν αποζημιώνεται για τις μετακινήσεις του, ενώ διαμένει  στη Λευκάδα. Ούτε και για τη παραμονή του στις εφημερίες οι οποίες δεν έχουν ανθρώπινες συνθήκες. Το εφημερείο για ξεκούραση – αν μπορέσει να πάει- είναι ένα κοντέινερ που κατά καιρούς έχουν αναφερθεί συνθήκες μη υγιεινής διαβίωσης .

Ένας γιατρός για όλους τους ασθενείς και των ΤΕΠ και της Κλινικής.

Ξεχείλισε η οργή και η αγανάκτηση και με όλα αυτά δεν μας κάνουν εντύπωση οι συχνές παραιτήσεις γιατρών και η φυγή τους στο εξωτερικό. Έχουν όλα όνομα. Άθλιες συνθήκες εργασίας, άθλιες εγκαταστάσεις, μετακινήσεις, απλήρωτη εργασία, καθηλωμένο μισθολόγιο, φοροληστεία, καμία προοπτική για καλυτέρευση, καμία προοπτική για στελέχωση έστω και των κλινικών που φέρουν το μεγαλύτερο βάρος, όπως είναι οι Παθολογικές. Έχουν ένα και μόνο στόχο να τα δώσουν  όλα στον ιδιωτικό τομέα, να τα κλείσουν και όσα μένουν, μένουν γιατί φοβούνται το πολιτικό κόστος.

Τι έχει να πει ο βουλευτής Λευκάδας που  πανηγύριζε για την πρόσληψη των επικουρικών γιατρών , τώρα γιατί δεν μιλάει;

Το Νοσοκομείο Λευκάδας το έχουμε επισημάνει κατ΄ επανάληψη είναι υποστελεχωμένο και με πολλές μονήρεις ειδικότητες όπως Νευρολογία, Νεφρολογία κ.λ.π.

ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την άμεση ανάκληση της μετακίνησης .
  • Άμεση λύση για την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας 
  • Να πάψουν επιτέλους να αποδιοργανώνουν ότι με κόπο προσπαθεί να πάρει μια ανάσα και να σταθεί στα πόδια του έστω και για λίγο. 
  • Να σταματήσει το καθεστώς των μετακινήσεων .
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων . “

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites