Πρέβεζα : Και όμως κάπου μπορεί να χρησιμεύσει …

Photo Facebook / Fillipos Xeras

Στην δημιουργία καταδυτικού πάρκου μπορεί να χρησιμεύσει το ξεχασμένο πλοίο ΚΑRΑ που είχε εγκαταλειφθεί και  προσαράξει στην θαλάσσια περιοχή της Δροσιάς στην Πρέβεζα και το οποίο μεταφέρθηκε και παραμένει σκουριασμένο στον ανατολικό προβλήτα του Λιμανιού της πόλης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο έρχεται ένα σχέδιο νόμου σχετικά με καταδυτικά πάρκα τα οποία σχετίζονται με την βύθιση πλοίων.

Όπως ανέφερε στην συνεδρίαση του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου γίνεται μία μεγαλύτερη διευκόλυνση σε πλοία που μπορούν να τα βυθίσουν οι οικίες αρχές και να δημιουργήσουν ένα καταδυτικό πάρκο μαζί με κάποιες διαδρομές.

Για να προχωρήσει να ενταχθεί σε κάποια χρηματοδότηση το συγκεκριμένο εγχείρημα θα πρέπει να γίνει μελέτη η οποία να υποδεικνύει την περιοχή που μπορεί να βυθιστεί αλλά και την διαδικασία που υπολείπεται, καθώς ο Δήμος έχει φτάσει ήδη μέχρι ενός σημείου.

“Έχουμε αναζητήσει τους ιδιοκτήτες, δεν έχουν βρεθεί. Έχουμε βάλει δημοσιεύσεις σε εφημερίδες, δεν έχει αναζητηθεί. Μέσω εισαγγελέα με δικηγόρο επίσης. Χρειάζεται όμως επιπλέον μία μελέτη για να δούμε αν μπορούμε αν το πάρουμε και να βρούμε το αντίστοιχο σημείο στον θαλάσσιο χώρο, εκτός από τον Αμβρακικό και τον Παντοκράτορα που είναι και προστατευόμενες περιοχές, από εκεί και πάνω που μπορούμε να κάνουμε ένα καταδυτικό πάρκο με την βύθιση αυτού. Αυτή τη διαδικασία θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε μέσα από το λιμενικό ταμείο για να μπορέσουμε να έχουμε τα στοιχεία για να αναζητήσουμε και την χρηματοδότηση από το Υπουργείο ή την Περιφέρεια” σημείωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα- Η μόνη πρωτεύουσα στην Ήπειρο που δεν έχει εξεταστικό κέντρο για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

06/02/2023, 11:51 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Φιλαρμονική Πρέβεζας “Ορφεύς” έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της

03/02/2023, 12:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

03/02/2023, 12:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπεγράφη η σύμβαση για τα συμπληρωματικά έργα αναβάθμισης Αλιευτικού Καταφυγίου

03/02/2023, 12:32 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. για 15 χρονια το κτίριο του Κέντρου Ενημέρωσης Αμμουδιάς

03/02/2023, 12:24 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Δήμος Πάργας : Αιτήσεις επανασύνδεσης παροχών ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά

03/02/2023, 12:14 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites