Πρέβεζα : Απομακρύνθηκαν οι Ρομά και μπήκαν μπουλντόζες στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα

Με ισχυρή αστυνομική παρουσία, αλλά και παρουσία εκπροσώπου της δικαιοσύνης απομακρύνθηκαν σήμερα από τους εσωτερικούς χώρους του κάστρου του Αγίου Ανδρέα στην Πρέβεζα, οι Ρομά που είχαν εγκατασταθεί και έμεναν εκεί τους τελευταίους μήνες.

Μάλιστα στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα μπήκαν μπουλντόζες πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της ανάπλασης του.

Να θυμίσουμε ότι μετά την παραχώρηση της χρήσης του κάστρου από το ΥΠ.ΕΘ.Α. τον Δεκέμβριο του 2016, για ένα χρονικό ορίζοντα 49 ετών, η Π.Ε. Πρέβεζας προσανατολίζεται στην επανάχρησή του σαν Διοικητικό Κέντρο και στην ένταξη πολιτιστικών και αθλητικών χρήσεων, έτσι ώστε ο χώρος να μετατραπεί από το σκοτεινό σημείο που είναι σήμερα, σε ένα τοπόσημο – πνεύμονα στο κέντρο της πόλης. Η παρούσα μελέτη, διαχειρίζεται το πλαίσιο στο οποίο προτείνονται ενέργειες και προτάσεις, χωροταξικά και χρονικά, της επανάχρησης του κάστρου.

Η μελέτη κινείται στους παρακάτω άξονες και αντιμετωπίζει:

Την χωροθέτηση των νέων χρήσεων, διοικητικών, πολιτιστικών και αθλητικών, στο εσωτερικό του κάστρου.

Την οργάνωση του πρασίνου και των χώρων αναψυχής.

Την αποκατάσταση και ανακατασκευή επιλεγμένων κτιρίων

Το κεντρικό κτίριο του Κάστρου πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σκληρά μέτρα κατά της λειψυδρίας ετοιμάζει η ΔΕΥΑ

05/06/2025, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυση σε βάρος της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου καταθέτει ο Νίκος Τζίμας

05/06/2025, 10:44 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πάτωσαν στην αξιολόγηση οι Δήμοι Πάργας, Πρέβεζας και Ζηρού

05/06/2025, 10:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ποδηλατάδα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας: Μια Γιορτή Χαράς και Συμμετοχής

19/05/2025, 11:48 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακύρωση Σχολικών Αγώνων στην Πρέβεζα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης

15/05/2025, 10:11 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δικαίωση Πολίτη (ΑΜΕΑ) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για Μη Πρόσληψή του μέσω ΔΥΠΑ στο Δήμο Πρέβεζας

15/05/2025, 9:53 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχαν στο 14ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

15/05/2025, 9:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι Ξενώνες στρατού στα κενά στρατόπεδα της Πρέβεζας και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας …

15/05/2025, 6:17 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites