Πρέβεζα : Ανακοίνωσε την ένταξη της μελέτης για το νέο Μουσικό Σχολείο ο Στέλιος Πέτσας- Στο “Αντώνης Τρίτσης” και η μελέτη ανάπλασης του Κάστρου του Παντοκράτορα

Την ένταξη για χρηματοδότηση δύο σημαντικών μελετών , αυτή του διαδημοτικού Μουσικού Σχολείου στην Πρέβεζα και της ανάπλασης του Κάστρου του Παντοκράτορα στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Δημαρχείο Πρέβεζας, ο αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Μετά την ανακοίνωση της ένταξης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» των δύο μελετών της τάξεως των 2.000.000€  (1.200.000€ και 800.000€ αντίστοιχα),οι οποίες και ανοίγουν με την υλοποίησή τους διάπλατα το δρόμο για την ένταξη και ολοκλήρωση των έργων σε χρηματοδοτήσεις  της τάξεως των 13.000.000€, η δημοτική αρχή δηλώνει δικαιωμένη.

Αρχικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, αφού καλωσόρισε στο Δημαρχείο και στην Πρέβεζα τον ΑνΥΠΕΣ και το κλιμάκιο των κυβερνητικών βουλευτών – αποτελούμενο από τους βουλευτές κα Ασημίνα Σκόνδρα, κ. Αθανάσιο Λιούτα, κ. Γιάννη Καλλιάνος και επίσης τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή Πρέβεζας κ. Στέργιο Γιαννάκη που τους συνόδευε – ευχαρίστησε τον κ. Πέτσα για την ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία που έχουν οι δύο πλευρές.

Μία παραγωγική και επιτυχή συνεργασία καθ’ όλο το δύσκολο διάστημα της πανδημίας (ο Δήμος Πρέβεζας ήταν από νωρίς στην πρώτη θέση της εμβολιαστικής κάλυψης)  και σήμερα της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, με απτά αποτέλεσμα όπως από  την αξιοποίηση προγραμμάτων από το Φιλόδημος ΙΙ συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ΕΥΡΩ και για τα 14.000.000 ΕΥΡΩ από το εμβληματικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για το δίκτυο ύδρευσης (προ της διπλής ένταξης του Μουσικού Σχολείου και του Κάστρου του Παντοκράτορα) καθώς και εκτάκτων επιχορηγήσεων για την ενεργειακή κρίση, την πανδημία και έκτακτων φυσικών καταστροφών από την ακραία φαινόμενα λόγω της κλιματικής κρίσης 1.200.000 ΕΥΡΩ και άλλων σημαντικών ποσών στην ενίσχυση του Δήμου και κυρίως προς όφελος των Δημοτών με τη μη αύξηση των τελών.  Ο Δήμαρχος έκλεισε με την τοποθέτηση ότι έχουμε συνέχεια ακόμα μέχρι τα τέλη του 2023 της πρώτης θητείας μας και τόνισε ότι η παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού στο Δήμο ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού συνιστά ότι το καλύτερο για το Δήμο.

Με τη σειρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, τόνισε εξίσου και επιβεβαίωσε την εξαιρετική συνεργασία ιδιαίτερα τις δύσκολες περιόδους των παγκόσμιων κρίσεων τόσο της πανδημίας όσο και της ενεργειακής με το Δήμαρχο Πρέβεζας. Στη συνέχεια και αφού αναφέρθηκε στα προγράμματα του εμβληματικού εργαλείου «Αντώνης Τρίτσης» που παρουσίασε ο Δήμαρχος Πρέβεζας είπε χαρακτηριστικά «ότι εδώ δεν αρκεί να υπενθυμίζουμε τι έχουμε κάνει αλλά να λέμε αυτά τα οποία έπονται!» και ανακοίνωσε την ένταξη των δύο μελετών για την υλοποίηση των δύο εμβληματικών έργων, της αστικής ανάπλασης που αφορά το Κάστρο του Παντοκράτορα και του διαδημοτικού Μουσικού Σχολείου υποσημειώνοντας ότι έχουν γίνει στο παρελθόν πολλές συζητήσεις με το Δήμαρχο.  Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι τα προαναφερθέντα δύο νέα με το έργο για το πόσιμο νερό και άλλα έργα αξιοποιώντας το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ υλοποιούνται και θα υλοποιηθούν πολλά νέα έργα και θα ξεκινήσει μία συζήτηση σε κεντρικό και διυπουργικό επίπεδο για έργα υποδομών. Έκλεισε με την αναφορά και σε πράξεις και καλές πρακτικές όπως αυτή της δυναμικής ανάπτυξης του αεροδρομίου της Πρέβεζας στο Άκτιο που είναι τόσο σημαντικό για την περιοχή που αναπτύσσεται ραγδαία τουριστικά και κάλεσε τον τοπικό Βουλευτή να τοποθετηθεί.

Ο κ. Στέργιος Γιαννάκης με τη σειρά του, τόνισε πάνω σε αυτά που αναφέρθηκε και παρουσίασε  ο Δήμαρχος Πρέβεζας, ότι η στήριξη του ΑνΥΠΕΣ είναι για  όλο το Νομό Πρέβεζας και αυτό φαίνεται και αποτυπώνεται στα έργα και στις υλοποιήσεις που έχουν γίνει και έκλεισε εκφράζοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ ως Βουλευτής του Νομού με την ευχή να βρίσκεται ο κ. Πέτσας πάντα κοντά στο Νομό και στους ανθρώπους του.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας έκλεισε με τη διαπίστωση ότι ειδικά για το Μουσικό Σχολείο, για το οποίο προσπαθούσαν άκαρπα  όλες οι περασμένες δημοτικές αρχές με διαφορετικές κυβερνήσεις να δώσουν μία λύση που  τελικά θα δοθεί  με την υπογραφή του ΑνΥΠΕΣ  Στέλιου Πέτσα και όσο για το εμβληματικό έργο του Κάστρου του Παντοκράτορα που ανήκει στα δέκα καλύτερα της Ελλάδας, έφτασε επιτέλους η στιγμή και για το κάστρο με τη μελέτη στήριξης του περιμετρικού τοίχου καθώς μία ανάπλαση από ένα έργο το οποίο και είχε απενταχθεί.

Στο σημείο αυτό ο Υπουργός έκλεισε το κύκλο των δηλώσεων και ανέφερε δύο σημαντικά προγράμματα για τους οδικούς άξονες το πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ από το Ταμείο Ανάκαμψης 335.000.000€ για έργα οδοποιίας  για οδική ασφάλεια και ένα αντίστοιχο πρόγραμμα του Υπουργείου Μεταφορών 475.000.000 € για παρεμβάσεις ασφάλειας στο οδικό δίκτυο εξίσου.

Πηγή photo : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites