Ποιοι θα σταθούν στο πλάι του Ανδρούτσου;

Ακολουθεί ανακοίνωση της Επιτροπής “Πρέβεζα – Ιστορία – Πολιτισμός – Περιβάλλον”:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΣΤΟΡΙΑ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ;

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με συμπάθεια και ενδιαφέρον τις προσπάθειες, που γίνονται από τοπικούς φορείς, για την ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας και την ανάδειξη προσωπικοτήτων, που σχετίζονται με την πόλη μας. Όμως παράλληλα προβληματιζόμαστε, γιατί φαίνεται πως μια τέτοια δραστηριότητα δεν πραγματοποιείται με βάση κάποιο συγκεκριμένο σχεδιασμό και στόχευση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από δημοσιεύσεις και αναρτήσεις στα ΜΜΕ, δρομολογείται η τοποθέτηση ενός νέου αγάλματος στην Πλατεία Ανδρούτσου. Πιστεύουμε όμως, ότι αν αυτός ο χώρος, που για περισσότερα από πενήντα χρόνια σηματοδοτήθηκε και πήρε το όνομα του από τον μεγάλο τοπικό μας ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσο, πρόκειται να αλλάξει, θα έπρεπε να γίνει μια «Πλατεία Ηρώων» μια πλατεία, στην οποία πλάι στο άγαλμα του Ανδρούτσου να στηθούν αγάλματα αγωνιστών και προσωπικοτήτων, που έχουν προσφέρει ή δοξάσει την πόλη μας, όπως ο Λάμπρος Βέικος, οι Μποτσαραίοι, ο Επίσκοπος Ρωγών Ιωσήφ, ο Αλεξάκης Βλαχόπουλος κ.λ.π.
Για την ΕΠΙΤΡΟΠΗ αυτή η σκέψη είναι και μια πρόταση, με την οποία η κεντρική πλατεία της πόλης διαφυλάττεται και της αποδίδεται εμβληματικός χαρακτήρας, αναδεικνύει την τοπική ιστορία, ενώ παράλληλα υποδηλώνει τον σεβασμό των Πρεβεζάνων στην προσφορά των προγόνων τους.
Θεωρούμε προφανές, ότι η πρόταση μας δεν αναιρεί ή αποκλείει την απόδοση τιμής σε προσωπικότητες, που όχι απλά σχετίζονται με όποιον τρόπο με την Πρέβεζα, αλλά τους αξίζει να τιμηθούν γιατί την ουσιαστική προσφορά τους στην πόλη μας.
Σαν πολίτες αυτής της πόλης, που αγαπάμε την Πρέβεζα και την Ιστορία μας, καταθέτουμε αυτή την πρόταση με την ελπίδα να αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού και συζήτησης, όχι μόνο των υπευθύνων, αλλά όλων των πολιτών.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα την Δευτέρα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής

02/06/2023, 9:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοιχτά τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης του Αγίου Πνεύματος

02/06/2023, 1:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Με τη διάσημη όπερα του Μότσαρτ «Ο Μαγικός Αυλός» ολοκληρώνονται το Σάββατο οι μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης

02/06/2023, 11:32 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Έτοιμο για δημοπράτηση το έργο αναστύλωσης του κτιρίου Βασιλλά στην Πάργα

02/06/2023, 11:27 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ για την ακαταλληλότητα του νερού σε 10 κοινότητες

02/06/2023, 11:07 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Νομαδική μελισσοκομία: Έως 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για οικονομική στήριξη

02/06/2023, 10:55 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδρίασε η ΔΕΕΠ Πρέβεζας

01/06/2023, 1:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θεματική ξενάγηση για την διεθνή Ημέρα Μουσείων στην λαογραφική συλλογή «Γεωργίου Γιάννου»

01/06/2023, 1:21 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites