Ποιοι θα σταθούν στο πλάι του Ανδρούτσου;

Ακολουθεί ανακοίνωση της Επιτροπής “Πρέβεζα – Ιστορία – Πολιτισμός – Περιβάλλον”:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑ ΙΣΤΟΡΙΑ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ;

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με συμπάθεια και ενδιαφέρον τις προσπάθειες, που γίνονται από τοπικούς φορείς, για την ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας και την ανάδειξη προσωπικοτήτων, που σχετίζονται με την πόλη μας. Όμως παράλληλα προβληματιζόμαστε, γιατί φαίνεται πως μια τέτοια δραστηριότητα δεν πραγματοποιείται με βάση κάποιο συγκεκριμένο σχεδιασμό και στόχευση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από δημοσιεύσεις και αναρτήσεις στα ΜΜΕ, δρομολογείται η τοποθέτηση ενός νέου αγάλματος στην Πλατεία Ανδρούτσου. Πιστεύουμε όμως, ότι αν αυτός ο χώρος, που για περισσότερα από πενήντα χρόνια σηματοδοτήθηκε και πήρε το όνομα του από τον μεγάλο τοπικό μας ήρωα Οδυσσέα Ανδρούτσο, πρόκειται να αλλάξει, θα έπρεπε να γίνει μια «Πλατεία Ηρώων» μια πλατεία, στην οποία πλάι στο άγαλμα του Ανδρούτσου να στηθούν αγάλματα αγωνιστών και προσωπικοτήτων, που έχουν προσφέρει ή δοξάσει την πόλη μας, όπως ο Λάμπρος Βέικος, οι Μποτσαραίοι, ο Επίσκοπος Ρωγών Ιωσήφ, ο Αλεξάκης Βλαχόπουλος κ.λ.π.
Για την ΕΠΙΤΡΟΠΗ αυτή η σκέψη είναι και μια πρόταση, με την οποία η κεντρική πλατεία της πόλης διαφυλάττεται και της αποδίδεται εμβληματικός χαρακτήρας, αναδεικνύει την τοπική ιστορία, ενώ παράλληλα υποδηλώνει τον σεβασμό των Πρεβεζάνων στην προσφορά των προγόνων τους.
Θεωρούμε προφανές, ότι η πρόταση μας δεν αναιρεί ή αποκλείει την απόδοση τιμής σε προσωπικότητες, που όχι απλά σχετίζονται με όποιον τρόπο με την Πρέβεζα, αλλά τους αξίζει να τιμηθούν γιατί την ουσιαστική προσφορά τους στην πόλη μας.
Σαν πολίτες αυτής της πόλης, που αγαπάμε την Πρέβεζα και την Ιστορία μας, καταθέτουμε αυτή την πρόταση με την ελπίδα να αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού και συζήτησης, όχι μόνο των υπευθύνων, αλλά όλων των πολιτών.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε Νεκρομαντείο και Κάστρο Πάργας

12/08/2022, 12:07 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επτά νέα οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Πρέβεζας

12/08/2022, 11:55 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας: Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022.

12/08/2022, 11:46 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Εξιχνιάστηκε κλοπή από αυτοκίνητο σε παραλία

12/08/2022, 11:36 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Δήμος Πάργας : Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για την καθαριότητα στα σχολεία

12/08/2022, 11:24 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε χωριά του Δήμου Πάργας

12/08/2022, 11:15 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites