“Περί αξιοπρέπειας”

της Αγαθής Γιάπρου

Ο δικός μας Χρήστος πρωταθλητής του   τένις στους αγώνες Special Olympic του Λος Ατζελες 2015, ενέπνευσε τον καλλιτέχνη SimleG , ο οποίος δημιούργησε μια υπέροχη τοιχογραφία! Το έργο του το ονόμασε  ΄΄Dignity ΄΄δηλαδή ΄΄ Αξιοπρέπεια ΄΄. Πράγματι ο Χρήστος αγωνίζεται και προσπαθεί να ζει με αξιοπρέπεια, παρόλο που η Ελληνική Πολιτεία του έχει γυρίσει την πλάτη. Ή μήπως τα παιδιά των Special Olympics είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού που δεν δικαιούνται την ίδια αντιμετώπιση με τους ΄΄κανονικούς ΄΄ Ολυμπιονίκες; Γιατί η Πολιτεία δεν συμπεριέλαβε στη Νομοθεσία τους αθλητές σαν τον Χρήστο , ώστε να τους δοθεί μια τιμητική θέση με ικανοποιητικό μισθό ,όπως σε όλους τους  ΄΄δοξασμένους΄΄ Ολυμπιονίκες που παίρνουν θέσεις στο ελληνικό δημόσιο και στο στράτευμα, άσχετα αν δεν πατάνε το πόδι τους στην υπηρεσία τους ή μερικοί από αυτούς βρέθηκαν ντοπαρισμένοι. Και ο Χρήστος να ζει με το επίδομα αναπηρίας στο ανθυγιεινό λυόμενο. Αλλά βέβαια τους νόμους τους φτιάχνουμε εμείς ΄΄οι σωστοί΄΄, ΄΄οι έξυπνοι΄΄ ,    ΄΄οι φυσιολογικοί΄΄ ,και φυσικά τους φτιάχνουμε στα μέτρα μας. Η Πολιτεία οφείλει στους αθλητές σαν τον Χρήστο, που αγωνίζονται τίμια και καθαρά, χωρίς χρήματα και πανάκριβους προπονητές και κατορθώνουν να υπερβούν τον ίδιο τους τον εαυτό, να τους εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή.

Ο Χρήστος το δικαιούται!! Και αν η Ελληνική Πολιτεία αδιαφορεί, το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε τοπικό επίπεδο. Ας δείξουμε όλοι, ο Δήμος, η Περιφέρεια και όλοι εμείς την ανθρωπιά μας και την κοινωνική μας ευαισθησία, ώστε ο Χρήστος να έχει μια αξιοπρεπή ζωή. Και ας μην επαναπαυόμαστε ότι κάναμε το καθήκον μας σαν τοπική κοινωνία προσφέροντάς του μία τιμητική πλακέτα και ένα ποδήλατο. Ας αντιδράσουμε επιτέλους και ας κάνουμε αυτό που πρέπει και αξίζει για τον Special Ολυμπιονίκη μας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites