Πανεπιστημιούπολη Πρέβεζας : Με επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε το Πρώτο Θερινό Σχολείο Ιστορίας και Οικονομίας στο Τμήμα Λογιστικής

Με επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 7 έως 10 Ιουλίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην Πανεπιστημιούπολη Πρέβεζας στο Ψαθάκι, το Πρώτο Θερινό Σχολείο Ιστορίας και Οικονομίας (HISEC) με θέμα ”Crises: Οικονομικές κρίσεις και Ιστορικότητες” (http://hisec.accfin.uoi.gr)

Στην έναρξη του HISEC απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και ο Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΕΑΠ Ευστάθιος Ευσταθόπουλος. Και οι δύο τόνισαν τη σημασία και τη μοναδικότητα της συνάντησης δύο διαφορετικών επιστημών με διεπιστημονική προσέγγιση στο επίκαιρο θέμα των οικονομικών κρίσεων.

Εκτός από τα μαθήματα υπήρξαν και τρεις κεντρικές ομιλίες. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, π. Υπουργός Οικονομικών, Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ανέλυσε τις παγκόσμιες κρίσεις και τον τρόπο με τον οποίο τις αντιλαμβάνονται οι οικονομολόγοι, οι ιστορικοί και οι πολιτικοί. Χρησιμοποιώντας την γκραμσιανή προβληματική για την ηγεμονία και την κυριαρχία στη θεώρηση των κρίσεων κατέληξε ότι η κατανόηση των παγκόσμιων κρίσεων απαιτεί μελέτη όχι μόνο της οικονομίας αλλά και των συνθηκών και καταστάσεων που τις γεννούν ιστορικά.

O Γεώργιος Οικονομίδης, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσίασε την εξέλιξη του δημόσιου χρέους, επισήμανε τους κυριότερους σταθμούς της κρίσης και πρότεινε την ανάγκη σχεδιασμού μιας νέας αναπτυξιακής πολιτικής στην Ελλάδα. Τέλος, ο Γεώργιος Βήλος,  Γενικός Διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece μίλησε για τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στις Αερομεταφορές και τον Τουρισμό, την αποτύπωσή τους στο χώρο της εργασίας, εστιάζοντας παράλληλα στην προοπτική ανάπτυξης των περιφερειακών αεροδρομίων. 

Οι φοιτητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, κάτι το οποίο αποδεικνύεται από τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις που ακολούθησαν κάθε διάλεξη του προγράμματος. 

Η ικανοποίηση διδασκόντων και διδασκομένων εκφράστηκε από τη θέληση όλων να συμμετέχουν και στο επόμενο, Δεύτερο Θερινό Σχολείο, το οποίο προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2023. Να σημειωθεί ότι και οι κεντρικοί ομιλητές και οι διδάσκοντες συνέδραμαν την προσπάθεια σε εθελοντική βάση και αφιλοκερδώς. 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites