“Ανάπτυξη Τώρα”: “Γεννά ερωτηματικά ο τρόπος που λειτούργησε η δημοτική αρχή στην τοποθέτηση πληροφοριακών-διαφημιστικών πινακίδων”

Ακολουθεί ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα”:

Δυστυχώς για το Δήμο Πρέβεζας η δημοτική αρχή του Νίκου Γεωργάκου σταθερά και αταλάντευτα αποδεικνύει πως λειτουργεί με προχειρότητα και έλλειψη σχεδίου, τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα ζητήματα του Δήμου Πρέβεζας.                                                                                                        

Ένα από αυτά είναι το ζήτημα της τοποθέτησης πληροφοριακών-διαφημιστικών πινακίδων, καθώς γεννούνται σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο που λειτούργησε η δημοτική αρχή, καθώς θεωρούμε ότι υπήρξε παραπλάνηση των εκπροσώπων μας στο δημοτικό συμβούλιο και την επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου, καταστρατήγηση κανονιστικών διατάξεων του Δήμου, ενώ εκφράστηκαν πολλά παράπονα και από συμπολίτες μας αναφορικά με το αισθητικό κομμάτι σε κεντρικά σημεία της πόλης.                                                                                                                          Η τοποθέτηση αυτών των πινακίδων έγινε με την απόφαση 3/2022 της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Πρέβεζας και με τις αποφάσεις 75/2022 και 93/2022 του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.            

Πρώτα από όλα οι πινακίδες είναι περισσότερο διαφημιστικές παρά πληροφοριακές. Κι εκεί υπήρξε η πλάνη των εκπροσώπων μας στα παραπάνω όργανα.                                                                                                 

Σε αυτό το σημείο η “Ανάπτυξη Τώρα” θέλει να ξεκαθαρίσει ότι δεν κάνει καμία μομφή απέναντι στις επιχειρήσεις που επέλεξαν να διαφημιστούν εκεί.

Επειδή η προσφιλής όμως τακτική του κου Γεωργάκου και της παράταξής του, σε ένα ιδιαίτερα αγαπητό τους πολιτικό “μοτίβο” είναι να ισχυρίζονται ότι: “φταίνε οι υπηρεσίες και οι άλλοι”, θα πρέπει να γίνει διαπίστωση ότι για την απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής δεν ελήφθη υπ’ όψη ο εν ισχύ Κανονισμός λειτουργίας και χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πρέβεζας που ψηφίστηκε το 2017. Ο συγκεκριμένος κανονισμός καθορίζει εν πολλοίς τι συμβαίνει με τους κοινόχρηστους χώρους.                                                 

Και τα Ερωτήματα είναι αρκετά:

-Ελήφθη υπ’ όψη ο κανονισμός και όσα αναφέρει για επιγραφές ή διαφημίσεις;

-Εφόσον πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο, υπάρχει απόφαση της οικονομικής επιτροπής για δημοπρασία εκμίσθωσης και αντίτιμο εκμίσθωσης; Έγινε διαγωνισμός;

-Υπήρξε Επιτροπή Οριοθέτησης Κοινοχρήστων Χώρων που έλεγξε τα σημεία, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Δήμου Πρέβεζας;

-Το δημοτικό συμβούλιο με την 225/2021 απόφασή του όρισε τα τέλη για τις εμπορικές διαφημίσεις του 2022. Συμπεριλήφθηκε το ποσό αυτό στη σύμβαση που υπέγραψε με το Δήμο η εταιρεία που τοποθέτησε τις πληροφοριακές-διαφημιστικές πινακίδες;

-Η Αποκεντρωμένη έχει γνωμοδοτήσει θετικά για τις παραπάνω αποφάσεις;

-Υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση μεταξύ Δήμου και εταιρείας για να μπορέσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να δουν τι έχει συμπεριληφθεί σε αυτή;

-Έχουν προσκομιστεί στο Δήμο Πρέβεζας όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις που προβλέπει η νομοθεσία από τρίτους φορείς;

-Πρέπει να γνωμοδοτεί ή όχι και το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για όποια αισθητική παρέμβαση γίνεται σε χώρους όπως η παραλία και το ιστορικό κέντρο;

Ως παράταξη επίσης, βλέποντας τι συμβαίνει σε άλλους Δήμους, διαπιστώσαμε ακόμη ότι ο Δήμος Πρέβεζας δεν έχει εν ισχύ Κανονισμό Υπαίθριας Διαφήμισης. Ίσως θα ήταν καλό να εξεταστεί αυτό το ενδεχόμενο για να λύσει πολλά προβλήματα.

Ως “Ανάπτυξη Τώρα” εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στη δημοτική αρχή για την εκπόνηση ενός Master Plan αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του αστικού ιστού της πόλης της Πρέβεζας, αλλά δυστυχώς ο κ. Γεωργάκος δεν έχει διάθεση να ακούσει τις απόψεις της αντιπολίτευσης για το καλό της Πρέβεζας.

Τις επόμενες ημέρες θα ζητήσουμε με αίτημά μας την κατάθεση όλων των εγγράφων γι’ αυτή την υπόθεση από τη δημοτική αρχή και τη σχετική σύμβαση, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Για την δημοτική παράταξη

«Ανάπτυξη Τώρα»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Γεώργιος Νίτσας –  Αναστάσιος Αμάραντος

Γεώργιος Ντόντης – Ιωσήφ Στύλος -Νικόλαος Λουφέκης

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω”

28/11/2023, 8:37 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έρχεται Πρέβεζα για το Νοσοκομείο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος;

28/11/2023, 4:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης : “Είναι σαν μας θεωρούν Αλβανία εδώ…”

23/11/2023, 8:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Πρέβεζας για το τραγικό δυστύχημα στο Βαθύ

23/11/2023, 8:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» μοίρασε παραδοσιακά πολυσπόρια

23/11/2023, 8:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζεται η Διάθεση Δωρεάν Ψηφιακής Υπογραφής σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

23/11/2023, 8:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Sounds of Solidarity” για την Ημέρα της Μεσογείου 28 Νοεμβρίου 2023 με την Χορωδία Αρμονία και την πιανίστρια Ελεωνόρα Αποστολίδη

23/11/2023, 8:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

23/11/2023, 8:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites