Στα … κάγκελα η Πρέβεζα για την ΝΕΑ αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας – Έντονη διαμαρτυρία του Στράτου Ιωάννου – Αναφορά Μπάρκα στην βουλή

Στη Βουλή φέρνουν με Αναφορά τους οι Βουλεύτριες και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που εκλέγονται στην Ήπειρο, το θέμα που καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου, σχετικά με μετακινήσεις πυροσβεστών εκτός της Περιφέρειας, με προφορική εντολή για εξαήμερη υπηρεσία, χωρίς να συντρέχει ενεργό συμβάν.
Όπως επισημαίνεται στην Αναφορά των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Γεροβασίλη Όλγας, Κάτση Μάριου, Μπάρκα Κώστα και Τζούφη Μερόπης, η αδικαιολόγητη μετακίνηση χωρίς να υπάρχει ενεργό συμβάν, επιδεινώνει όχι μόνο την υπηρεσιακή κατάσταση των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Ήπειρο, από την στιγμή που ήδη οι περισσότερες από αυτές είναι στο όριο τους, αλλά και τις εργασιακές συνθήκες των πυροσβεστικών υπαλλήλων, καθώς δεν διασφαλίζονται οι συνθήκες διαμονής και σίτισης όσων μετακινούνται εκτός Ηπείρου.

Εκτός όλων των παραπάνω το σοβαρό ζήτημα που προκύπτει ξανά από τις μετακινήσεις είναι ότι πολλές περιοχές της Ηπείρου και κυρίως της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, μένουν ανοχύρωτες εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, καθώς ήδη η Πυροσβεστικής Υπηρεσία Πρέβεζας αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υποστελέχωσης, αλλά και εξοπλισμού.

Σε αυτά τα προβλήματα αναφέρθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο οποίος εξέφρασε την  έντονη διαμαρτυρία του για το θέμα αυτό κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. 

“Θα ήθελα να αναφέρω την μεγάλη μου ενόχληση. Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έχει συμβεί. Χωρίς να υπάρχει κανένα περιστατικό πυρκαγιάς, από την Περιφερειακή Ενότητα της Πρέβεζας, ζητήθηκε και έφυγε ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο πυροσβέστες, έναν από την Πρέβεζα και έναν από την Φιλιππιάδα, ώστε να μεταφερθούν στην Πάτρα. Αν υπήρχε μία μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα να το καταλάβαινα. Αυτή η ιστορία χωρίς να υπάρχει πυρκαγιά να καλούν Πυροσβεστικό όχημα, όταν γνωρίζουν ότι ειδικά η Π.Ε Πρέβεζας έχει σοβαρότατα προβλήματα στελέχωσης και ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και εξοπλισμού, το θεωρώ απαράδεκτο. Διαμαρτύρομαι έντονα και δημοσίως, αλλά θα απευθυνθώ και στο αρμόδιο Υπουργείο” ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites