Πρέβεζα : Στην ανακρίτρια οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για την συνεργασία του Δήμου με την ΔΕΠΑΝ

Την κλήση της ανακρίτριας δέχθηκαν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Πρέβεζας. ώστε να εξεταστούν για την συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας με την ΔΕΠΑΝ.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

“Ως επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” κλήθηκα εγώ και οι υπόλοιποι επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων στην ανακρίτρια για να εξεταστώ για την συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας με την ΔΕΠΑΝ, η οποία βλέπουμε ότι επεκτείνεται και σε έργα με την ΔΕΥΑΠ. Τι θα γίνει επιτέλους με αυτή την υπόθεση; Θα μας δώσετε τουλάχιστον εδώ δημόσια εξηγήσεις για το τι κάνετε; Ως πότε θα συνδιαλέγεστε πίσω από κλειστές πόρτες; Το περίεργο είναι – όπως πληροφορηθήκαμε – ότι η διαδικασία κινήθηκε από τον προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας, χωρίς όμως εμείς ως οικονομική επιτροπή, να έχουμε δώσει κάποια εντολή ή το Δημοτικό Συμβούλιο. Έχετε δώσει εσείς εντολή στον προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας να προχωρήσει αυτή τη διαδικασία; Για το συγκεκριμένο θέμα θα θέλαμε – τουλάχιστον εγώ – την Νομική κάλυψη του Δήμου για την σύνταξη ενός υπομνήματος, για να καταθέσουμε στην προανάκριση. Θεωρώ ότι αυτά τα θέματα δεν μπορούμε να τα αφήνουμε έτσι να περνάνε. Νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Αν δεν υπάρξουν οι κατάλληλες διευκρινήσεις, εμείς στην επόμενη συνεδρίαση θα φέρουμε ως θέμα να τερματιστεί η συνεργασία με την ΔΕΠΑΝ και όποιος θέλει ας το ψηφίσει. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το θολό τοπίο με την ΔΕΠΑΝ”  επεσήμανε στην τοποθέτηση του ο Γιώργος Νίτσας.

Νίκος Γεωργάκος : Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος και συνδιαλλαγή και όλα αυτά που λέγανε. 

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε πως 103 δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα και 6 φορείς ΔΕΥΑ, συνεργάζονται με την ΔΕΠΑΝ, η οποία συνδράμει τους Δήμους οι οποίοι δεν έχουν πλήρη στελεχωμένη την τεχνική υπηρεσία.

Η διαδικασία σύμφωνα με τον Νίκο Γεωργάκο, κινήθηκε με πρωτοβουλία του προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας, λόγω της έντονης δημοσιότητας που είχε πάρει το θέμα.

“Θεωρώ ότι οι εξηγήσεις είχαν δοθεί πολύ καλά στην οικονομική επιτροπή με την παρουσία του Δ.Σ  της ΔΕΠΑΝ και είναι καταγεγραμμένες. Έχουμε απομαγνητοφωνήσει και τα πρακτικά. Το μόνο που κάναμε ως σύμβαση με το δίκτυο στα 2-3 αυτά χρόνια, ήταν για τα προσωπικά δεδομένα, μια τάξη μεγέθους για 2 χρόνια 9 χιλιάδες ευρώ. Όλα τα άλλα ως προγραμματικές είναι μία υποστήριξη και μία βοήθεια με την τεχνική υπηρεσία. Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος και συνδιαλλαγή και όλα αυτά που λέγανε” επεσήμανε ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites