Γιορτή περιβάλλοντος και γιορτή ποδηλάτου διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων 

Παρασκευή 3 Ιουνίου, Κορωνησία – Κυριακή 5 Ιουνίου, Παραποτάμιο Πάρκο ‘Άρτας

Ο Δήμος Αρταίων συνδιοργανώνει με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας, τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α./ΜΔΠΠ Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου), τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ) και τον Πολιτιστικό- Λαογραφικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο το “ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ”, γιορτή περιβάλλοντος και γιορτή ποδηλάτου με έναρξη την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 όπου θα πραγματοποιηθεί περιβαλλοντική δράση καθαρισμού  παραλίας στην Κορωνησία από μαθητές των σχολείων της Ανέζας, της Ράχης και των Κιρκιζατών και καθαρισμού μονοπατιού με την συνδρομή και του Συλλόγου Δρομέων Άρτας. Μικροί και μεγάλοι πρόκειται να συμμετάσχουν σε καθαρισμό παραλίας και μονοπατιού, δενδροφύτευση και απελευθέρωση υδρόβιων πτηνών σε συνεργασία με το ANIMA, ενώ την Κυριακή το πρωί, το Παραποτάμιο πάρκο θα γεμίσει από ποδήλατα και παιδικές φωνές.

Επιπλέον, ο Δήμος  με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην αναγκαιότητα για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τη μείωση των αποβλήτων, διοργανώνει εκδήλωση για την Ημέρα του Περιβάλλοντος, την Κυριακή 05 Ιουνίου, σε συνεργασία με το Followgreen followgreen.gr/arta

Με θέμα την επαναχρησιμοποίηση πολίτες και μαθητές καλούνται την ημέρα της εκδήλωσης να δώσουν δεύτερη ευκαιρία σε είδη που δεν τους είναι πλέον χρήσιμα. Πιο συγκεκριμένα, τα επιθυμητά είδη που θα συλλέγονται είναι ενδύματα, υποδήματα, βιβλία και μικρές ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές σε καλή κατάσταση. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παραποτάμιο Πάρκο την Κυριακή 05 Ιουνίου και ώρα 09.00 – 11.00 π.μ. και τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και η ποδηλατοβόλτα. 

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο θα λάβουν μέρος βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις με εκπαιδευτικό, αλλά και διασκεδαστικό χαρακτήρα για τους μικρούς μας φίλους.

Σας καλούμε όλους να λάβετε μέρος στις περιβαλλοντικές δράσεις και να γίνετε μέρος της προσπάθειας για ένα καλύτερο περιβάλλον!

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites