Τελετή παράδοσης – παραλαβής διοίκησης στην Μ.Υ FOB στο Άκτιο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 14 Ιουνίου στην Μονάδα Υποστήριξης FOB στο Άκτιο, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης από τον Σμήναρχο (Ι) Αργύριο Κωστούρο στον Αρχισμήναρχο (Ι) Βασίλειο Ασημακόπουλο, παρουσία του Επιτελάρχη του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας Υποπτέραρχου (Ι) Νικόλαου Κουρουμάνη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, Απόστρατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτειακών και θρησκευτικών Αρχών, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης, ο Διοικητικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας Γεώργιος Γκούμας,  ο Διευθυντής του Διεθνούς Αεροδρομίου Ακτίου, Νικόλαος Παύλου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, κ.α.

Η Ημερήσια Διαταγή του Παραδίδοντος διοικητού της Μονάδας Υποστήριξης FOB Ακτίου Σμήναρχου Αργύριου Κωστούρου, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.

Αρχικά ευχαρίστησε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του, αναθέτοντας του την Διοίκηση μιας μεγάλης Μονάδας, όπως χαρακτήρισε αυτή του Ακτίου. Ευχαρίστησε επίσης, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας για την συνεχή υποστήριξη που παρείχε στην Μονάδα αλλά και στον ίδιο, την Διοίκηση και το προσωπικό της 4ης ΜΣΕΠ, την Διοίκηση και το προσωπικό του Πολιτικού Αερολιμένα Ακτίου, τους πολιτικούς, θρησκευτικούς και Στρατιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται εκτός Α/Δ, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα για την υποστήριξη που παρείχαν στη Μονάδα σε θέματα επιχειρησιακά, αλλά και για την συνεργασία σε θέματα αλληλεπίδρασης με την τοπική κοινωνία.

“Κυρίως όμως και το λέω μέσα από την καρδιά μου, θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της μονάδας, Στρατιωτικό και Πολιτικό, εσάς δηλαδή, που συνεργαστήκαμε τα δύο αυτά χρόνια διττά. Αφενός για να υλοποιήσουμε θέματα καθημερινότητας που προέκυπταν και είχαν σχέση με το επιχειρησιακό έργο της Μονάδας. Ένα έργο πλούσιο και συγχρόνως αφανές. Ένα έργο που αρχίζει με την υποδοχή και υποστήριξη των αεροσκαφών Ε-3Α του ΝΑΤΟ, συνεχίζει με πτήσεις αεροδιάσωσης και αεροδιακομιδών, πτήσεις δασοεπιτήρησης και δασοπυρόσβεσης, πτήσεις επ’ ωφελεία της FRONTEX, πτήσεις διερχόμενων αεροσκαφών και Ε/Π Ελληνικών και ετέρων χωρών, υποστήριξη του Αεροδρομίου των Ιωαννίνων τη θερινή περίοδο, υποστήριξη άλλων Μονάδων με προσωπικό και μέσα καθώς και επίσης με την υποδοχή πλήθους πολιτικών αεροσκαφών σε συνεργασία με τον όμορο πολιτικό αερολιμένα. Αφετέρου όμως συνεργαστήκαμε για να φτιάξουμε πράγματα που πονούσαν τη Μονάδα χρόνια πίσω, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας του εργασιακού μας χώρου, καθώς επίσης της ασφάλειας και εμφάνισης της Μονάδας μας. Αν κάτι λίγα ή πολλά το αφήνω στην δική σας κρίση. Όλα αυτά όμως έγιναν με σεβασμό στην προσωπικότητα του άλλου και προτάσσοντας το κύριο χαρακτηριστικό της μονάδας – το φιλότιμο – και αυτό σας τιμά” είπε μεταξύ άλλων ο Σμήναρχος Αργύριος Κωστούρος και συνέχισε κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον γιό του Κωνσταντίνο, ο οποίος αποτέλεσε για εκείνον τον κύριο συναισθηματικό και ψυχολογικό παράγοντα σταθερότητας για να ανταπεξέλθει με επιτυχία στον δύσκολο, απαιτητικό και ενίοτε μοναχικό όπως τον χαρακτήρισε, ρόλο του διοικητή.

Κλείνοντας, συνεχάρη τον νέο διοικητή της Μονάδας και του ευχήθηκε τύχη και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, ενώ προέτρεψε το προσωπικό της μονάδας να τον αγκαλιάσουν με τον τρόπο που αγκάλιασαν και εκείνον.

Ο νέος διοικητής της Μονάδας Ασμχος Βασίλειος Ασημακόπουλος ανέφερε πως το ανθρώπινο δυναμικό της μονάδας διακατέχεται από υψηλό επαγγελματισμό, ενώ δήλωσε πεπεισμένος ότι το αρχηγείο της Τακτικής Αεροπορίας θα συνεχίσει να συμβάλει στην αναβάθμιση της μονάδας και στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις αυξημένες απαιτήσεις των δραστηριοτήτων της. Διαβεβαίωσε επίσης τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Αρχών και της Εκκλησίας, ότι η Μονάδα θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων και έκτακτων καταστάσεων που μπορεί να προκύψει, όπως έχει ήδη αποδείξει.

 

“Αισθανόμενος το φορτίο που επωμίζομαι ώστε να φανώ αντάξιος του στο έργο που επιτέλεσε, στην αναγνώριση και την αγάπη του προσωπικού που κέρδισε με την αξία του, εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στη νέα του θέση και καθήκοντα” ανέφερε ο νέος διοικητής για τον παραδίδων διοικητή της Μονάδας Σμχο Αργύρη Κωστούρο.

Μετά την λήξη της τελετής παράδοσης – παραλαβής, ακολούθησε μία μικρή δεξίωση στο χώρο της Μονάδας.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΒΟΝΙΤΣΑ

Ryanair: Νέα σύνδεση από τη Νυρεμβέργη προς το Άκτιο το 2024

04/01/2024, 6:35 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Το 1ο Φεστιβάλ Παιδικών – Εφηβικών Χορευτικών Τμημάτων στην Πλαγιά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

18/07/2023, 11:58 πμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Υπογράφηκε η σύμβαση για την παραχώρηση της Μαρίνας Παλαίρου

07/05/2023, 11:02 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν την Κυριακή λόγω προσωρινής διακοπής ρεύματος

31/03/2023, 10:52 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Θετική εξέλιξη στα προβλήματα των εργαζομένων στο Άκτιο – Λευκάδα

06/03/2023, 2:05 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

3ο  Παιδικό Αποκριάτικο Καρναβάλι Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

14/01/2023, 11:34 πμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Ο Β. Κικίλιας για το Αεροδρόμιο του Ακτίου

23/11/2022, 11:38 πμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Νέο ρεκόρ για το Αεροδρόμιο του Ακτίου – Μετέφερε 760.076 το δεκάμηνο του 2022

15/11/2022, 10:36 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites