Πρότυπο το Νοσοκομείο Λευκάδας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω

Την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο νησί, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά.

«Θέλω να σας ανακοινώσω και επίσημα ότι η πατρίδα του Ιπποκράτη θα αποκτήσει επιτέλους το υπερσύγχρονο νοσοκομείο που της αξίζει. Το υφιστάμενο νοσοκομείο κάλυψε για πολλές δεκαετίες τις ανάγκες του νησιού αλλά έχει φτάσει πια στα όριά του», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της σύσκεψης στο Δημαρχείο του νησιού. «Αν θέλετε να έχετε μία εικόνα περίπου πώς θα μοιάζει το νοσοκομείο αυτό, δείτε το νοσοκομείο της Λευκάδας, το οποίο αποτελεί ένα μοντέλο, πρότυπο σύγχρονου νοσοκομείου για να φανταστείτε περίπου πώς θα είναι το νοσοκομείο το οποίο θα έχει σε λίγα χρόνια από τώρα η Κως» πρόσθεσε.

«Βλέποντας τη μεγάλη προοπτική ανάπτυξης του νησιού, το γεγονός ότι θα υποδεχτεί φέτος, παραπάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες, αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων της Κω, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανάγκη ανέγερσης νέου νοσοκομείου -στον χώρο που μας έχει υποδείξει ο Δήμος και για τον οποίο υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- είναι μονόδρομος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στο υπάρχον νοσοκομείο σημείωσε ότι οι ελλείψεις προσωπικού θα καλυφθούν το συντομότερο δυνατόν.

«Να σας πω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του λαού της Κω, γιατί το ομόθυμο αίτημα, που είναι η ιστορική αναγκαιότητα της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου, επιτέλους φαίνεται ότι θα γίνει πράξη. Σας ευχαριστώ θερμά και χαίρομαι γιατί άκουσα από το δικό σας στόμα ότι το νέο νοσοκομείο πρέπει να γίνει στην Κω και σας συγχαίρω και χαίρομαι που θα είστε δίπλα μας», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Νικηταράς.

«Θα προχωρήσουμε άμεσα, από την άλλη εβδομάδα, στο ξεκίνημα προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Αφορά τόσο πόρους από την Περιφέρεια όσο και από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε, του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και από τις ίδιες τις δομές του Υπουργείου Υγείας», δήλωσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Υπογράμμισε επίσης πως εξετάζονται λύσεις για την τοπική κάλυψη των αναγκών νεφροπαθών και την τόνωση του ιατρικού τουρισμού.

Αναφερόμενη στο θέμα της στελέχωσης των υποδομών υγείας του νησιού, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σημείωσε: «Εχουμε συνεννοηθεί με το ΥΠΟΙΚ για τους καλοκαιρινούς μήνες οι άνθρωποι που θα έρχονται εδώ θα παίρνουν ένα έξτρα αφορολόγητο ποσό. Αρα έχουμε ένα σημαντικό κίνητρο να έρχονται άνθρωποι από κεντρικά νοσοκομεία που έχουν λιγότερη κίνηση το καλοκαίρι, και αυτούς τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες να υπάρχει έξτρα προσωπικό».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό από την διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων

24/10/2023, 7:42 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

04/09/2023, 1:08 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Παραχωρήθηκε οικόπεδο 10.209 τ.μ. από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Λευκάδας για την κτιριακή επέκταση του ΔΙΕΚ και του ΕΠΑΛ  

20/07/2023, 6:40 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

10/07/2023, 8:00 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Όλες οι σχολικές μονάδες στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι διαθέτουν Τμήμα Ένταξης

06/07/2023, 7:37 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ορκίστηκε Βουλευτής Ν. Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς 

03/07/2023, 6:59 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την ιστορική του μπάντα για μία μοναδική συναυλία στην Λευκάδα

28/06/2023, 1:16 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Φαρμακείο στην Νικιάνα Λευκάδας αναζητά προσωπικό

06/06/2023, 11:10 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites