Προσωπικό στοίχημα για τον Παύλο Φραγκούλη η δωρεάν διέλευση των κατοίκων της Πρέβεζας από τα διόδια του Ακτίου

Στο θέμα της δωρεάν διέλευσης των κατοίκων της Πρέβεζας από την υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας-Ακτίου επανήλθε με ερώτηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πρέβεζας, Παύλος Φραγκούλης.

Στην ερώτηση του ο Παύλος Φραγκούλης, ανέφερε:

1)•Στις 29/1/20 είχα καταθέσει ερώτηση στο περιφερειακό συμβούλιο όσον αφορά τα διόδια του Ακτίου ,ζητώντας να μην καταβάλλουν οι κάτοικοι της Πρέβεζας το αντίτιμο της διέλευσης διότι το βάρος είναι δυσβάσταχτο για κάποιον που εργάζεται και είναι αναγκασμένος να διελαυνει τα διόδια καθημερινώς. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι είναι κάτι για το οποίο αποτύχατε, και θα γίνουν άλλες προσπάθειες.

•Στις 31/3/20 με παρέμβαση μου ζήτησα όσοι διελαυνουν τα διόδια εν μέσω πανδημίας και καθολικής καραντίνας να μην πληρώνουν το αντίτιμο των διοδίων. Παρά τις υποσχέσεις σας και αυτή η ενέργεια έπεσε στο κενό.

•Στις 29/5/20 μετά από εισήγηση μου στο περιφερειακό συμβούλιο πρότεινα:

Α)Την ελεύθερη διέλευση από την υποθαλάσσια σήραγγα των κατοίκων της Πρέβεζας, της Λευκάδας και των όμορων περιοχών

Β)Μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών με πολύ χαμηλό κόστος

Γ)Την ελεύθερη και οργανωμένη διέλευση ποδηλάτων από την σήραγγα.

•Στις 30/6/20 με την υπ’ αριθμον 10/44 το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος όπου ζητούσε:

Α)Απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων του δήμου Πρέβεζας και των όμορων περιοχών της υποθαλάσσιας σήραγγας από την καταβολή των διοδίων

Β)Το αντίτιμο διέλευσης να καλύπτει και την επιστροφή εντός συγκεκριμένου-προκαθορισμένου χρονικού ορίου (π.χ οκτώ ωρών)

Γ)Καθιέρωση άμεσα «κάρτα ημέρας» με κόστος 50% της κανονικής τιμής διέλευσης για όσους έχουν ένθεν και ένθεν αγροτικές ή άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες .

Δ)Μείωση του κόστους κάρτας πολλαπλών διελεύσεων, με ένταξη στο καθεστώς αυτό και των επαγγελματιών ταξί ή και ενδεχομένως άλλους επαγγελματίες που υποχρεώνονται να μεταβαίνουν συχνά ένθεν και ένθεν της σήραγγας.

•Στις 2/4/21 και με άλλη μια παρέμβαση μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο με αφορμή την δικαίωση από το ΣτΕ για την απαλλαγή των κατοίκων της Π.Ε Ιωαννίνων από τους σταθμούς των διοδίων Τύριας , Παμβώτιδας(Δροσοχωρίου) και Μαλακασίου και με αφορμή το δεδικασμένο για τους κατοίκους της Π.Ε Θεσπρωτίας αλλά και του δήμου Μετσόβου ζήτησα να ισχύσει το ίδιο και τους κατοίκους της Πρεβεζας. Και τότε πήρα την δέσμευση ότι θα ακολουθηθεί η ίδια οδός του ΣτΕ . Έχουν περάσει 2,5 χρονια από όταν ξεκίνησε αυτός ο αγώνας και ακόμη οι κάτοικοι της Πρεβεζας δεν βλέπουν τη δικαίωση που περίμεναν.

Η ερώτηση μου είναι: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτό το ζήτημα και αν τελικά θα δικαιωθούν οι Πρεβεζανοι ή θα αντιμετωπιστούν σαν πολίτες 2ης κατηγορίας;

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας ζήτησε από τον Παύλο Φραγκούλη να συναντηθούν για να μιλήσουν για το θέμα αυτό.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το Κάστρο Ρωγών “ανέδειξε” την Ιστορία του…!

26/03/2023, 6:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα.

25/03/2023, 9:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Λιμεναρχείο Πρέβεζας : Πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων

24/03/2023, 10:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κυκλοφορούσε με γκλοπ και χημικά στο αυτοκίνητο του

24/03/2023, 10:03 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης εν όψει της μαθητικής παρέλασης

24/03/2023, 9:54 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η Επιχείρηση Konstas αναζητά προσωπικό

24/03/2023, 9:40 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites