Πρέβεζα : Στο Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ ο Νίκος Γεωργάκος

Επίσκεψη στο Πολυδύναμο Κέντρο  του ΟΚΑΝΑ στην Πρέβεζα πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πρέβεζας κ.Νίκος Γεωργάκος.

Ο  κ.Γεωργάκος συνομίλησε με τον επιστημονικά υπεύθυνο της δομής κ. Γιώργο Χαραλαμπίδη και με το υπόλοιπο προσωπικό για την λειτουργία του Κέντρου ενώ ξεναγήθηκε και στο κτίριο το  οποίο βρίσκεται στην  Λ.Ειρήνης.

Το Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ στην Πρέβεζα αποτελεί ένα από τα 75 Κέντρα που λειτουργούν ανά την Ελλάδα παρέχοντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων  άνω των 18 ετών(π.χ άτομα με διπλή διάγνωση, άτομα εξαρτημένα σε παράνομες ή και νόμιμες ουσίες, άτομα με  εξαρτήσεις στο τζόγο(διαδίκτυο) κα παραπέμπει σε εξειδικευμένες θεραπευτικές δομές ή δομές υγείας.

Η λειτουργία του ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο του 2021 και  ήδη άτομα από την ευρύτερη περιοχή λαμβάνουν εξειδικευμένη επιστημονική στήριξη από ειδικότητες γιατρών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας ανέφερε σχετικά:

“ Η λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου του ΟΚΑΝΑ στην Πρέβεζα αποτελεί μια δομή με μεγάλη σημασία και κοινωνική προσφορά.

Οι  εξαρτήσεις ήταν πάντα    ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε  κυρίως η νέα γενιά, ωστόσο  οι συνθήκες της πανδημίας το διόγκωσαν και το  “μετέφεραν” σε πολύ περισσότερα σπίτια και ηλικιακές ομάδες.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κάποιος ότι σε αυτό τον χώρο, με εχεμύθεια, αποτελεσματικότητα και ενδιαφέρον από το προσωπικό θα μπορέσει να  βρει την υποστήριξη που πρέπει για να δώσει την δύσκολη μάχη της απεξάρτησης.

Ο Δήμος μας βρίσκεται δίπλα στο Πολυδύναμο Κέντρο, στηρίζει τη δράση του και  μέσω και των δικών του κοινωνικών δομών θα “οδηγήσει” όσο περισσότερους ανθρώπους μπορεί  στο να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους  απαλλαγμένοι από τα βαρίδια   των κάθε είδους εξαρτήσεων”

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η νέα ποιητική συλλογή της Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου παρουσιάζεται στην Πρέβεζα

17/08/2022, 5:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης : Το Σάββατο το 13ο Αντάμωμα στα «Χειμαδιά»

17/08/2022, 5:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την Κυριακή 21 Αυγούστου “Γελάμε δυνατά” και συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πρέβεζας

17/08/2022, 5:38 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η “Γυναίκα της Ζάκυθος” στο  Ωδείο της Νικόπολης 

17/08/2022, 12:36 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε δημοπράτηση έργα ασφαλτοστρώσεων 220.000 € από τον Δήμο Πάργας

17/08/2022, 10:53 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα «Παργινά 2022»

17/08/2022, 10:34 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites