Πρέβεζα : Με νέο κατηγορητήριο θα δικαστούν οι 5 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στο ιδιωτικό δάσος της Βαλανιδοράχης

Με νέο κατηγορητήριο θα δικαστούν οι 5 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στο ιδιωτικό δάσος της Βαλανιδοράχης, καθώς η δίκη που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα το πρωί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πρέβεζας, τελικά αποσύρθηκε μετά από ένσταση ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, κατά του κλητηρίου θεσπίσματος.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, μετά την πρόταση του εισαγγελέα που είχε αντίθετη άποψη, ζήτησε την επαναφορά της δικογραφίας στην εισαγγελία προκειμένου να επαναληφθεί η ποινική δίωξη με νέο κατηγορητήριο, με τον Εισαγγελέα πρωτοδικών Πρέβεζας να διαβεβαιώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η δίκη θα γίνει.

“Δεν έχουμε ούτε απαλλακτική , ούτε καταδικαστική απόφαση. Το δικαστήριο θα συγκροτηθεί με νέα σύνθεση και υπό νέο κατηγορητήριο, προκειμένου να αποφανθεί για την κατηγορία” τόνισε ο ένας εκ των συνηγόρων του πρώην ιδιοκτήτη του Δάσους της Βαλανιδοράχης κ. Απόστολος Τάσσης.

Ο δεύτερος συνήγορος στην υπόθεση κ. Βασίλης Γιάπρος είπε : “Η δίκη η οποία επρόκειτο να γίνει σήμερα με 5 κατηγορούμενους για το αδίκημα της άσκησης παράνομης βίας που φέρεται ότι τελέσθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, δεν έγινε διότι έγινε δεκτή η ένσταση κατά του κλητηρίου θεσπίσματος. Ουσιαστικά η υπόθεση αποσύρθηκε, θα σταλεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Πρέβεζας για να συνταχθεί νέο κατηγορητήριο και με βάση τους χρόνους διεξαγωγής των υποθέσεων υπολογίζουμε ότι τέλος Φθινοπώρου, αρχές του χειμώνα η δίκη θα επαναληφθεί. Το ουσιαστικό που χρειάζεται για την ενημέρωση είναι, ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα επί της ουσίας”.

“Από το σημερινό δικαστήριο η πραγματικότητα είναι μία για όλους. Η κατηγορία ακυρώθηκε και περιμένουμε να την αντιμετωπίσουμε με την νέα της μορφή. Με όποια μορφή όμως και να έρθει, ένα είναι το βέβαιο, ότι ο δημόσιος χαρακτήρας ενός δάσους και οι άνθρωποι που το υπερασπίζονται αυτό, θα αθωωθούν” δήλωσε ο συνήγορος των κατηγορουμένων.

 

 

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites