Πρέβεζα : Καταγγελία κατοίκου για την Οδό Περδικάρη και το έργο διαμόρφωσης της Τάφρου στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα

Την “εξαφάνιση” της Οδού Περδικάρη από τον Δήμο Πρέβεζας καταγγέλλει κάτοικος της Οδού. Σε αίτηση της προς το Τμήμα Περιουσίας του ΥΠ. ΕΣ. , τον κ. Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, τον  Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, την Νομική Υπηρεσία Π. Η., την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης. Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, τον κ. Δήμαρχο Πρέβεζας, το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας και την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η κάτοικος της περιοχής κάνει λόγο “για αναμφισβήτητη Διαφθορά, για  Απάτη, για Παραποίηση Εγγράφων Αποφάσεων, για  Πλαστογραφία, για  Απείθεια στους Νόμους και στο Σύνταγμα του Κράτους, για  Μ Η Εφαρμογή την Αποφάσεων των Δικαστηρίων, για  Α π α ξ ί ω σ η των Υποδείξεων της Δ/νσης Οικονομικών του ΥΠ. ΕΣ. κλπ. και κυρίως για  Ξ Ε Π Ο Υ Λ Η Μ Α και  Λ Ε Η Λ Α Σ Ι Α της Π Ε Ρ Ι Ο Υ Σ Ι Α Σ του Δ Η Μ Ο Υ!”

Η υπόθεση ξεκινά από το 2012 όταν με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου έπειτα από πρόταση του Δήμου Πρέβεζας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου το έργο διαμόρφωσης της τάφρου στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα δυο χρόνια νωρίτερα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας με απόφαση της ανέθεσε την αποτύπωση της τάφρου στον νυν δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο με την τότε ιδιότητα του ως Πολιτικού Μηχανικού. Όπως αναφέρει η κάτοικος τα σχέδια που κατέθεσε ο Νίκος Γεωργάκος δεν είχαν αποτυπωμένη ολόκληρη την Οδό Περδικάρη, παρά μόνο το τμήμα έως την είσοδο του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα, “εξαφανίζοντας” όπως τονίζει η καταγγέλλουσα, το υπόλοιπο τμήμα της από την είσοδο του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα έως την έξοδο της με το Βόρειο τμήμα της Οδού Μπάλκου.

Από τότε ξεκίνησαν και οι συνεχείς παρεμβάσεις της  στις υπηρεσίες για την αποτύπωση και του υπόλοιπου τμήματος της Οδού, η οποία με αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων θεωρείται διανοιγμένη και ασφαλτοστρωμένη τουλάχιστον από το 1997.

Η μόνη υπηρεσία που έλαβε σθεναρά θέση ήταν η 18η υπηρεσία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Άρτας Πρέβεζας και συγκεκριμένα η προϊσταμένη της υπηρεσίας κα Βαρβάρα Παπαδοπούλου, η οποία με έγγραφο της στον Δήμο Πρέβεζας επεσήμανε το ζήτημα. Μάλιστα, όπως τονίζει η καταγγέλλουσα,  με έγγραφό της τότε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας παραδέχεται στην απάντηση της ότι η Οδός δεν έχει αποτυπωθεί ολόκληρη και ότι αυτό θα διορθωθεί με αντικατάσταση των σχεδίων.

Στη συνέχεια το έργο απεντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη στις 22 Αυγούστου του 2014.

Το 2018 ο Δήμος Πρέβεζας ζήτησε ξανά την ένταξη του έργου προϋπολογισμού 2,2 εκατομμύρια ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο εντάχθηκε ξανά στις 18 Φεβρουαρίου του 2019 με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη. Μάλιστα τον Αύγουστο του ίδιου έτους ο Δήμος ζήτησε την προέγκριση δημοπράτησης του έργου από την Περιφέρεια χωρίς να λάβει θετική απάντηση.  Με το αρ. 24674/22-11-2019 έγγραφο, προς την Ε.Υ.Δ. Ε.Π. της Π. Η. ο αντιδήμαρχος Τ. Υ. Πρεβέζης, ο κ. Ακρίβης zήτησε την Α π ό σ υ ρ σ η των τευχών Δημοπράτησης του Έργου, καθώς αναφέρει ως αναγκαία την τροποποίηση της μελέτης, από την Υπηρεσία , με την Α φ α ί ρ ε σ η της Οδού Μπάλκου μετα της παρόδου αυτής ».

Στις 14-02-2020 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με την αρ. 8/2020 Απόφαση, γνωμοδότησε θετικά για την έγκριση της Μελέτης Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων, στην Περιμετρική Οδό του Φρουρίου Αγίου Ανδρέα, που εισηγήθηκε η Δ/ντρια Τ. Υ. η Κων. Μωραϊτη,
Ό χ ι όμως στην πραγματική Περιμετρική Οδό του Φρουρίου στην Οδό Περδικάρη, αλλά « Στην παραλιακή Οδό Σπηλιάδου, επειδή βρίσκεται Εγγύτερα στην Περιμετρική Οδό του Κάστρου»

Στις 15 Ιανουαρίου του 2021 απόφαση του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αποφασίζει εκ νέου για την απένταξη του έργου, για δεύτερη φορά.

Στη συνέχεια ο Δήμος Πρέβεζας υπέβαλε ξανά ως επικαιροποιημένη τη μελέτη αφαιρώντας από την Οδό Περδικάρη την λέξη περιμετρική, ενώ όπως επισημαίνει η κάτοικος εμφανίζουν ως Περιμετρική την Οδό Μπάλκου. Στις 10 Οκτωβρίου του 2021 το έργο εντάχθηκε ξανά.

“Η οδός έπρεπε να αποτυπώνεται. Εφόσον δεν αποτυπώνεται και την δείχνουν ως οικόπεδο, ως ιδιοκτησία ιδιωτών, εξαφανίζουν ουσιαστικά την Οδό” αναφέρει η καταγγέλλουσα στο mypreveza.gr και στο αίτημα της προς τους φορείς να μεριμνήσουν για “την Ανάκληση της Διακήρυξης πριν δεχθούν τις προσφορές! Πριν να Είναι Αργά!”

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites