Αυξανόμενο το ενδιαφέρον των Ισραηλινών για τουρισμό και επενδύσεις στην Ήπειρο 

Στις νέες προοπτικές που δημιουργούνται και για την Ήπειρο μετά την αναβάθμιση των διακρατικών σχέσεων Ελλάδος και Ισραήλ, εστιάστηκε η συζήτηση που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον απερχόμενο Πρέσβη Yossi Amrani ο οποίος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του. 

Εκτενής αναφορά έγινε στην τουριστική συνεργασία και στην αυξανόμενη ροή τουριστών από το Ισραήλ σε περιοχές της Ηπείρου, η οποία μπορεί να αποκτήσει περαιτέρω ώθηση εφόσον επιτευχθεί η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Τελ Αβίβ. 

Ο Ισραηλινός διπλωμάτης, που δήλωσε ότι είναι θαυμαστής της Ηπείρου, αναφέρθηκε επίσης και στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από Ισραηλινούς επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στον τουριστικό κλάδο. 

 

Υποβλήθηκε ο φάκελος στο Ταμείο Ανάκαμψης

για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

 

Την υποβολή  πλήρους φακέλου στις 31 Μαϊου από την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας   του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ταμείο Ανάκαμψης, γνωστοποίησε σήμερα στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 

Όπως τόνισε έχουν διευθετηθεί όλα τα διαδικαστικά και γραφειοκρατικά ζητήματα και η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως και αυτή του Ι.Τ.Ε., είναι οι μόνες που είναι ολοκληρωμένες, όπως είχε διαπιστωθεί στην τηλεδιάσκεψη με την Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος που είχε πραγματοποιηθεί πριν λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα ο φάκελος περιλαμβάνει αρχιτεκτονική μελέτη, στατική μελέτη, μελέτη Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και μελέτη διαμόρφωσης του αύλειου χώρου. Ο συνολικός αξιοποιήσιμος χώρος γραφείων και κτιριακών εγκαταστάσεων είναι 14.500 τετραγωνικά μέτρα. 

Θα ακολουθήσει η εξέταση του φακέλου από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει η έκδοση της οικοδομικής άδειας.   Ο Περιφερειάρχης ανέφερε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι στη διάθεση όλων των περιφερειακών συμβούλων η μελέτη του έργου. 

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης  2014 2020 για την υλοποίηση των έργων: 

  • Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Λούρου- Ανακατασκευή Δ2 & Δ7 με προϋπολογισμό 2.196.564,33€
  • Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου – Ανακατασκευή διωρύγων ΒΔ21, Δ25 & Δ34 με προϋπολογισμό 2.199.899,69€
  •  Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου Αγ. Γεωργίου Γλυκόριζου – Αγωγός μεταφοράς νερού από το αντλιοστάσιο του Αγ. Γεωργίου Γλυκόριζου με προϋπολογισμό 831.535,47€.

 

Κατακύρωση διαγωνισμών

 

Η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τα παρακάτω έργα:

  1.  «Άμεση αποκατάσταση με την κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού προς αποφυγή πλημμυρών στην περιοχή Σαγιάδας», προϋπολογισμού € 370.000. Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
  2.  «Έργα αντιστηρίξεων, ασφαλτοστρώσεων, καθαρισμού υπαρχόντων τεχνικών και κατασκευής νέων, σήμανσης και ασφάλειας στην Ε.Ο. Αρχάγγελος – Νεράιδα» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού € 212.281,59. Ανάδοχος  «Κώστας Κωνσταντίνος του Χρήστου».
  3. «Επισκευή αρδευτικής διώρυγας του Τ.Ο.Ε.Β. ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ», προϋπολογισμού € 46.323. Ανάδοχος Δημήτριος Φάφας.

 

Η Οικονομική Επιτροπή ανάδειξε επίσης τον προσωρινό ανάδοχο (Αναγνώστης Ιωάννης του Αθανασίου), του έργου:

 «Βελτίωση – εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων Δήμου Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας (περ. Λιάτσιλια)», προϋπολογισμού € 816.825,09  της Πράξης «Έργα εκσυγχρονισμού εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης».

 

Τέλος ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου:

  • Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού ορεινού δικτύου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites