Ήπειρος: Το Υπ. Ανάπτυξης αφαιρεί κάθε αρμοδιότητα από την Περιφέρεια στη διαχείριση των απορριμμάτων

Τέλος στην διαμάχη της Περιφέρειας Ηπείρου με τον ΦΟΔΣΑ βάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης με τροπολογία που πέρασε σε σχέδιο νόμου.

Ο ΦΟΔΣΑ αναλαμβάνει πλέον πλήρως και αυτοδίκαια την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο , με διαπιστωτική πράξη του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και εκδίδεται μετά από εισήγηση του Προισταμένου της Διεύθυνσης Διοίκησης του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού έχει προηγηθεί γραπτό αίτημα εκ μέρους του, στο οποίο σωρευτικά αναφέρονται τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την επάρκειά του.

Σύμφωνα με την τροπολογία μάλιστα ο Συντονιστής υποχρεούται να εκδόσει διαπιστωτική πράξη εντός δύο μηνών από την υποβολή του σχετικού αιτήματος από τον ΦΟΔΣΑ.

Η Περιφέρεια, είναι υποχρεωμένη να παραδώσει στον ΦΟΔΣΑ αμέσως τις εγκαταστάσεις καθώς επίσης και τα περιουσιακά στοιχεία και τους λογαριασμούς.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Σύβοτα: Νεκρή 62χρονη από πτώση αλεξίπτωτου θαλάσσης

08/08/2022, 9:25 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Στον Εισαγγελέα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για τη μη λειτουργία των ΣΜΑ, για την παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΥ Βλαχέρνας, για τον Ανεξάρτητο Ελεγκτή και για το θέμα του υπολείμματος

04/08/2022, 11:00 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Πρωτιά στην ικανοποίηση των επισκεπτών για τα Ξενοδοχεία της Ηπείρου 

03/08/2022, 1:21 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος : Ιστορική συνεδρίαση για τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων – Με ισχυρή πλειοψηφία ζητά να αναλάβει όλες τις αρμοδιότητες του

02/08/2022, 12:18 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Τραγικό δυστύχημα στην Ιόνια Οδό

01/08/2022, 10:26 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Στις 862 ανέρχονται οι «κενές» θέσεις εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

29/07/2022, 2:57 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites