Ήπειρος: Το Υπ. Ανάπτυξης αφαιρεί κάθε αρμοδιότητα από την Περιφέρεια στη διαχείριση των απορριμμάτων

Τέλος στην διαμάχη της Περιφέρειας Ηπείρου με τον ΦΟΔΣΑ βάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης με τροπολογία που πέρασε σε σχέδιο νόμου.

Ο ΦΟΔΣΑ αναλαμβάνει πλέον πλήρως και αυτοδίκαια την διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο , με διαπιστωτική πράξη του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και εκδίδεται μετά από εισήγηση του Προισταμένου της Διεύθυνσης Διοίκησης του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού έχει προηγηθεί γραπτό αίτημα εκ μέρους του, στο οποίο σωρευτικά αναφέρονται τα στοιχεία που τεκμηριώνουν την επάρκειά του.

Σύμφωνα με την τροπολογία μάλιστα ο Συντονιστής υποχρεούται να εκδόσει διαπιστωτική πράξη εντός δύο μηνών από την υποβολή του σχετικού αιτήματος από τον ΦΟΔΣΑ.

Η Περιφέρεια, είναι υποχρεωμένη να παραδώσει στον ΦΟΔΣΑ αμέσως τις εγκαταστάσεις καθώς επίσης και τα περιουσιακά στοιχεία και τους λογαριασμούς.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένου στα Γιάννενα

31/03/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ηπείρου με αποστολή Γερμανών βουλευτών

30/03/2023, 8:01 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ήπειρο

30/03/2023, 7:59 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Κατάληψη στο Τμήμα Γεωπονικής Άρτας και παραίτηση όλων των καθηγητών για τη μη αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων

30/03/2023, 6:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι υποψήφιοι με τον Ριζόπουλο στην Π.Ε Πρέβεζας

21/03/2023, 11:56 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Ήπειρος: Ορίστηκαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες

21/03/2023, 10:56 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites