Ολοκληρώθηκε με μια απίθανη βραδιά το εορταστικό τετραήμερο των 20 χρόνων του Preveza Jazz Festival

Ολοκληρώθηκε με μια απίθανη βραδιά το βράδυ της Κυριακής στην Αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου το εορταστικό τετραήμερο των 20 χρόνων του Preveza Jazz Festival. 

Κάθε μέρα του Φεστιβάλ ήταν μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία που μας μετέφερε με όχημα την μουσική εκτός καθημερινότητας και πραγματικότητας. 

Στο πλαίσιο του φεστιβαλ είχαμε την τιμή και την χαρά να υποδεχτούμε την ΑΕ Πρέσβη της Αυστρίας Hermine Poppeller που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Πρέβεζα στο πλαίσιο του ΕλληνοΑυστριακού Μουσικού καλοκαιριού 2022 και παρόλο που έμεινε για λίγες ώρες ενθουσιάστηκε με την περιοχή μας και την υποδοχή τόσο από το ΔΣ του Preveza Jazz Festival όσο και από το Δήμο της Πρέβεζας. Είχαμε επίσης την χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε τον υποδιευθυντή του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών,  Δρ. Frederick Whitling που επιβεβαίωσε την δέσμευση του Σουηδικού Ινστιτούτου για την αγαστή συνεργασία με το Preveza Jazz Festival.

Οι δροσερές βραδιές ξεκίνησαν με το συγκρότημα AVEC που μάγεψε το κοινό με την  όμορφη ενέργεια που εξέπεμπε η δυνατή και συνάμα ευαίσθητη παρουσία της τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Miriam Hufnagl , την γεμάτη συναίσθημα φωνή, τους δυνατούς στίχους και την άμεση επικοινωνία με το κοινό. 

Την επόμενη μέρα στην πλατεία Ανδρούτσου συναντήθηκαν οι γενιές των μουσικών της Πρέβεζας και της ευρύτερης περιοχής : η γλυκιά πλούσια μελωδία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πρέβεζας “Ορφέας” με το ειδικό βάρος των 102 χρόνων της μουσικής προσφοράς της, το ρυθμικό αλφάβητο των κρουστών και ο πιο αρχέγονος ρυθμός, του σώματος μας από τα Κροταλάρτα, η τζαζ κομψότητα του συνόλου του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, η νεανική μαεστρία των Noisy Few , οι συγκινητικές ερμηνείες των Fridays …αλλά και το κοινό της Πρέβεζας που κατέκλυσε την πλατεία από την αρχή μέχρι το τέλος … Τόσο που δεν θέλαμε να τελειώσει αυτή η βραδιά ….και μάλλον είμασταν πολλοί !

Η Τρίτη μέρα ήταν μια υπέροχη βραδιά γεμάτη εκπλήξεις από τους Gypseons με την gypsy jazz εκδοχή τους με μπουζούκι και τον γνωστό μας Σπύρο Γάτο στο πιάνο αλλά και τους Kika Sprangers Quintet από την Ολλανδία που μας ταξίδεψαν στους δικούς τους δρόμους της φαντασίας και του αυτοσχεδιασμού παρέα με τα υπέροχα φωνητικά της Anna Serierse και την σαγήνη της σαξοφωνίστριας Kika Sprangers.

Την τέταρτη μέρα το φεστιβάλ «μεταφέρθηκε» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων. Την βραδιά άνοιξε το εντυπωσιακό κουαρτέτο Karin Hammar Fab 4  με την επιβλητική Karin Hammar στο τρομπόνι να αλληλεπιδρά ευφάνταστα με την κιθάρα του Ανδρέα Χουρδάκη. 

Στη συνέχεια η ζεστασιά και η αμεσότητα του Νίκου Πορτοκάλογλου, της Βίκυ Καρατζόγλου, του Βύρωνα Τσουράπη κέρδισαν το κοινό που διέσχισε μουσικά μαζί τους τέσσερις δεκαετίες και σαν μια παρέα τραγούδησε τα κομμάτια με τα οποία  “συνομιλούν” οι ζωές όλων μας όλα αυτά τα χρόνια:  40 χρόνια ! 

 

Το Preveza Jazz Festival ανανεώνει το ραντεβου του για το 2023 και ευχαριστεί για μια ακόμη φορά τους συνοδοιπόρους μας σε αυτό το 20χρονο ταξίδι 

  • Τους συνδιοργανωτές μας την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και το Δήμο Πρέβεζας
  • Το Υπουργείο Πολιτισμού για την αναγνώριση και την υποστήριξη του  
  • Τον Μέγα Χορηγό Eurobank 
  • Τις Πρεσβείες και τα Ινστιτούτα των χωρών που υποστήριξαν το Φεστιβαλ στην διάρκεια αυτών των 20 χρόνων 
  • Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 
  • Το Athens Jazz που μας υποστήριξε από την πρώτη χρονιά 
  • Την ΕΡΤ και το ραδιοφωνικό σταθμό Kosmos 
  • Το Ίδρυμα Άκτια Νικοπολις και τον Νίκο Καράμπελα για την υποστήριξη του 
  • Toυς επώνυμους και ανώνυμους χορηγούς και υποστηρικτές των δύσκολων χρόνων
  • Τους τοπικούς χορηγούς επικοινωνίας 
  • Τους εθελοντές μας, το ζωντανό αυτό κύτταρο που αγκαλιάζει το φεστιβάλ
  •       Τον φίλο Λάκη Σταύρακα για την πολύτιμη βοήθειά του
  • Tην πρεβεζάνικη κοινωνία και το κοινό της περιοχής, που αγκάλιασε το Φεστιβάλ σαν θεσμό της πόλης, συμμετέχοντας οργανικά, είτε από σκηνής, είτε εθελοντικά, είτε ως θεατές στην μουσική πανδαισία των εκδηλώσεων.

 

​ Το Preveza Jazz Festival τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Από το 2012 αποτελεί συνδιοργάνωση της αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Preveza Jazz Festival, της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Δήμος Πρέβεζας. 

Υλοποιείται με την πολύτιμη συμβολή του @Athens Jazz.  Υποστηρικτές της διοργάνωσης Preveza Jazz Festival 2022 είναι η @Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα στο πλαίσιο του Austrian-Greek Music Summer, η @NLembassyAthens και το @SwedishInstituteAthens   


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites