Το ΣΔΕ Πρέβεζας ένα από 8 Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ελλάδα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ECO2MOBILITY.

Το ΣΔΕ Πρέβεζας  είναι ένα από τα μόλις 8 Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ελλάδα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ECO2MOBILITY.

Η γενική προσέγγιση της εκστρατείας ECO2MOBILITY και των παράλληλων δράσεων είναι οι μαθητές, μέσα από την παρατήρηση, να εντοπίσουν προβλήματα μετακίνησης και κυκλοφορίας, ελλείψεις συγκοινωνιακής δομής και προβλέψεων, προβληματική οδική συμπεριφορά ιδιωτών και επαγγελματιών, επιπτώσεις στην πόλη και την ποιότητα ζωής των πολιτών από τα παραπάνω αλλά και, πιθανώς, από την λειτουργία παρακείμενων αεροδρομίων, σιδηροδρομικών σταθμών, λιμανιών, σταθμών υπεραστικών λεωφορείων και άλλων συνθηκών που τελικά επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα ειδικά στην πόλη τους και επιδεινώνουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Το πρόγραμμα έχει εθελοντικό χαρακτήρα και πρόκειται για μία σημαντική δράση, με στόχο την ευαισθητοποίηση τόσο των εφήβων όσο και των ενηλίκων.

 Η εκστρατεία ECO2MOBILITY είναι δράση του ECOCITY και αποτελεί ένα τρόπο ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και επηρεασμού συμπεριφορών και συνθηκών μετακίνησης στις πόλεις μας. Σκοπός του είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών των σχολείων  και η αφύπνιση των πολιτών για την οικολογική μετακίνηση, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μεταφορών, την προστασία του περιβάλλοντος και την ελεύθερη προσβασιμότητα στις πόλεις μας, μέσα από την προώθηση των δικαιωμάτων των πολιτών. 

Το ΣΔΕ Πρέβεζας, στα πλαίσια του προγράμματος Eco2mobility που συμμετέχει, πραγματοποίησε το Σάββατο 7 Μαΐου ποδηλατική βόλτα, με σκοπό την ενθάρρυνση της πράσινης μετακίνησης.

Η ποδηλατική βόλτα, στην οποία συμμετείχαν μαθητές (νυν αλλά και του Σχολείου, μέλη του ποδηλατικού συλλόγου Πρέβεζας αλλά και άλλοι πολίτες, είχε σημείο έναρξης  το κτήριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και  κατεύθυνση το Μνημείο του Ναύτη στον Παντοκράτορα με επιστροφή πάλι στο σημείο αφετηρίας στην παραλία της πόλης.

Παράλληλα στο χώρο του σχολείου μας γίνονται, και θα συνεχίσουν να γίνονται, και άλλες δράσεις.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι “τίγρεις” του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν πάνω από το Ζάλογγο

22/05/2022, 3:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένου

22/05/2022, 12:16 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σε μια νύχτα μπήκαν σε 3 καταστήματα

22/05/2022, 11:58 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” : Η Λ.Ε.Κ. είναι ένας αποταμιευτήρας αξιών και αγάπης για τον τόπο και τους ανθρώπους

21/05/2022, 3:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκδήλωση- αφιέρωμα στη Μικρασία από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

21/05/2022, 3:52 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ειδική ενημερωτική & εκπαιδευτική ημερίδα από την Νέα Ένωση Ξενοδόχων

21/05/2022, 11:08 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites