Την Πρέσβη της Αυστρίας υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πρέβεζας

Την Πρέσβη της  Αυστρίας στην Ελλάδα  κ. Hermine Poppeller   υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πρέβεζας  κ .Νίκος Γεωργάκος.

Ο κ. Γεωργάκος, πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνο Τουρισμού  κ.Λεωνίδα Αργυρό και την  ειδική συνεργάτιδά του  κ.Σέβη Κονταξή ,  συζήτησε με την κ. Poppeller  θέματα συνεργασιών  κυρίως στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού .

Η διπλωμάτης βρέθηκε στην Πρέβεζα με αφορμή την παρουσία  καλλιτεχνών από την Αυστρία στην έναρξη του  Preveza jazz festival  και στη  συνάντηση του Δημαρχείου συμμετείχε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης κ.Γιώργος Μήτσιος.

Οι κύριοι Γεωργάκος και Αργυρός ανέπτυξαν στην   κ. Hermine Poppeller ένα πλάνο με ενδιαφέρουσες συνεργασίες μεταξύ των  δύο χωρών,  οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα η Πρέβεζα να φιλοξενήσει  σημαντικές εκδηλώσεις (συναυλίες, προβολές κινηματογράφου  κλπ) στους αρχαιολογικούς και λοιπούς χώρους που διαθέτει ο Δήμος.

Η  κ. Poppeller  παρακολούθησε και ένα βίντεο με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την ιστορία, τον πολιτισμό , το οικοσύστημα αλλά και τον παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος  νταλιάνι, ενώ  ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γεωργάκο και τους συνεργάτες του για την υποδοχή, την φιλοξενία και τα δώρα  που της προσφέρθηκαν.

Τέλος η  Πρέσβης της Αυστρίας   επισκέφθηκε το κτίριο όπου  φιλοξενούσε το Προξενείο της Αυστρίας καθώς και τον  Καθολικό Ναό  του Αγίου Ανδρέα  ο οποίος χτίστηκε το 1901 με χορηγία του αυτοκράτορα  της Αυστροουγγαρίας Φραγκίσκου-Ιωσήφ .


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites